06 septembrie 2010

Apa caldă ar putea reveni de astăzi
• Sucevenii - mai puţin 10% dintre aceştia - vor putea face o baie adevărată după 5 săptămâni de revizii şi amânare a termenului de terminare a lucrărilor
Primarul Ion Lungu nu vrea să se facă de ruşine în faţa sucevenilor, promiţându-le că, de astăzi, apa caldă va reveni în apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare. Aceasta după ce edilul şef, conducerea Termica şi a firmelor constructoare dăduseră ca termen de reluare a furnizării data de 1 septembrie, iar mai apoi pe cea de ieri, 6 septembrie. Mai mult, dl Lungu şi-a exprimat optimismul că, în funcţie de probe şi demersurile de umplere a reţelelor, livrarea apei calde s-ar fi putut face încă de luni seara. De această bucurie nu vor avea parte, însă, beneficiarii branşaţi la 7 puncte termice aferente străzii „Petru Rareş”, societatea angajată la înlocuirea conductelor de transport agent termic nefăcându-şi treaba. Este vorba despre firma INCOM Iaşi care, în urmă cu două săptămâni, raporta în fals, la comandamentul de la primărie, că se afla la finele intervenţiilor.
Revizia anuală de la centrala electrotermică, înlocuirea conductelor cu probleme şi repararea stricăciunilor de la podul de utilităţi de peste râul Suceava au început la 1 august, oficialii Termica, cei ai primăriei şi societăţilor constructoare fiind convinşi, la acel moment, că programul normal de livrare a agentului termic va fi reluat de la 1 septembrie. Iniţial, pentru repararea podului tehnologic, consilierii locali au votat disponibilizarea unei sume de 580.000 de lei, dar din cauza problemelor apărute la un al doilea pilon al supra-traversării tehnologice, suma necesară a fost majorată cu încă 340.000 de lei.