14 septembrie 2010

Contribuţiile pentru drepturile de autor pot fi declarate şi plătite la un singur ghişeu

Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-au delegat reciproc angajaţi care să se ocupe de preluarea declaraţiilor şi încasarea obligaţiilor în cauză
Persoanele care, potrivit OUG nr.58/2010, realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, respectiv din drepturi de autor şi/sau din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor, pot depune declaraţiilor privind contribuţiile individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj la, alegere, la una dintre cele două instituţii implicate. Astfel, pentru a se veni în întâmpinarea contribuabililor, Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-au delegat reciproc angajaţi care să se ocupe de preluarea declaraţiilor şi încasarea obligaţiilor în cauză. „Declararea se poate face la una dintre cele două instituţii, pentru ambele obligaţii, contribuabilul având posibilitatea de a-şi achita aceste contribuţii într-un singur loc. În acest sens, cele două instituţii şi-au delegat reciproc funcţionari pentru a putea prelua ambele tipuri de declaraţii”, declară directorul executiv AJOFM, Aurelia Focşa.
În vederea eficientizării şi fluidizării activităţii generate de aplicarea respectivelor prevederi legale, dar şi pentru a se veni cu măsuri concrete în sprijinul contribuabililor, acelaşi mesaj este transmis şi de conducerea Casei Judeţene de Pensii. „S-a dispus delegarea unei persoane din cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, în vederea preluării declaraţiilor şi a încasării contribuţiilor individuale”, face cunoscut directorul executiv al CJP, Camelia Chitul. Modificări a suferit şi programul de relaţii cu publicul, în perioada 20-24 septembrie acesta prelungindu-se până la ora 19.00, sâmbătă 25 septembrie lucrându-se până la ora 13.00, iar luni, 27 septembrie, până la ora 18.00.