Stranierii” care şi-au părăsit apartamentele, obligaţi să plătească încălzirea si salubritatea
• Municipalitatea a trimis adrese asociaţiilor de proprietari, solicitându-le să facă un „inventar” cu sucevenii plecaţi şi să îi lămurească pe aceştia să-şi onoreze contribuţia
Muncitorii suceveni în străinătate, şi care şi-au lăsat apartamentele nelocuite, sunt obligaţi să plătească cheltuielile cu încălzirea părţilor comune ale blocului. Cel puţin aşa pune în vedere şeful administraţie locale, Ion Lungu, care arată că, închiderea robinetelor termostat, pe durata plecării, nu îi scuteşte pe „stranieri” de respectiva contra-prestaţie financiară. „Aceştia trebuie să plătească, pentru că vecinii le încălzesc pereţii apartamentului”, subliniază edilul şef.
Acelaşi lucru este valabil şi la taxa unică de salubritate, de 2,5 lei pe lună şi persoană, primul gospodar al urbei considerând că proprietarii în cauză trebuie să contribuie la întreţinerea spaţiilor verzi din faţa imobilelor de locuit în comun. Aceasta în condiţiile în care, din taxa în cauză, la bugetul local, anual intră doar 60% din suma preconizată. Primarul crede că, pentru muncitorii de peste graniţă, contribuţia respectivă este una uşor de suportat, în municipiul Suceava fiind taxă percepută fiind la jumătatea celei din alte reşedinţe de judeţ, precum Botoşani şi Bacău. Municipalitatea a trimis adrese asociaţiilor de proprietari, solicitându-le să facă un „inventar” cu sucevenii plecaţi şi să îi lămurească pe aceştia să-şi onoreze contribuţia. „Este o problemă delicată, şi nu vreau nu vreau să intru în război cu cei care lucrează în străinătate şi care nu-şi plătesc taxa de salubritate”, subliniază primarul Ion Lungu, adăugând că unii dintre „stranieri”, cu toate că şi-au dat apartamentele în chirie, nu recunosc acest lucru.