21 septembrie 2010

Lungu cere „rutieriştilor” să amendeze pe constructorii de la reţelele de apă şi canalizare
„Nu putem sta cu străzi desfundate şi care în pun în pericol circulaţia auto şi pietonii”, evidenţiază edilul şef
• „Nu pot să cedez în faţa unei chestii, precum că trebuie să pun borduri şi acolo unde nu au fost niciodată”, arată Valentin Piu, reprezentantul Pfeifer
Primarul Ion Lungu a cerut, ieri, Poliţiei Rutiere a municipiului Suceava să sancţioneze firmele Pfeifer şi TMUCB care lucrează la reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare din reşedinţa de judeţ. Măsura ar urma să fie luată după ce, în urma atenţionărilor repetate, respectivii constructori încă nu şi-au îndeplinit cum trebuie obligaţiile. Este vorba despre refaceri necorespunzătore de carosabil, beton fisurat, degradat sau prăbuşit, precum şi de pavele nemontate pe trotuarele afectate. Chiar dacă, în ultimul timp, s-a înregistrat un ritm mai alert, în condiţiile în care se apropie sezonul rece acesta este, totuşi, unul timid. Primul gospodar al reşedinţei de judeţ le-a pus în vedere firmelor constructoare că, după atâtea şedinţe în care s-a făcut apel la bunăvoinţa acestora, primăria nu mai are de gând să accepte să fie umilită. „Nu putem sta cu străzi desfundate, care în pun în pericol circulaţia auto şi pietonii. Nu văd alte soluţii, decât cele de constrângere. Nu-mi place rolul de neam prost, dar nu mai putem să ne umilim, să indurăm, să suportăm. Dacă legea bunului simţ nu funcţionează, dacă ne umilim în fiecare săptămână şi nimic nu se întâmplă, Poliţia Rutieră va aplica amenzi, conform legislaţiei în vigoare”, precizează şeful municipalităţii sucevene.
Valentin Piu, reprezentantul Pfeifer, prestatorul de la reţelele de apă, a reliefat că, din cauza ploilor, săptămâna trecută s-a putut lucra doar 3 zile, însă progrese s-au înregistrat chiar şi în aceste circumstanţe. Dl. Piu nu agreează lista întocmită de primăria cu străzile pe care Pfeifer ar trebui să le aducă la starea iniţială, menţionând că, personal, nu şi-a pus semnătura pe document. La fel, oficialul Pfeifer susţine că societatea pe care o reprezintă are obligaţia de reparare a terenului afectat şi nu de a pune borduri pe artere de pe care acestea lipsesc de 30 de ani de zile. „Există acea listă, însă ea nu poate fi modificată de azi pe mâine. Delegatul primăriei, când merge în teren, nu trebuie să împartă dreptatea, ci să constate nişte lucruri evidente. Eu nu pot să cedez în faţa unei chestii, precum că trebuie să pun borduri şi acolo unde nu au fost niciodată”, a explicat Valentin Piu. Acesta a respins şi acuzele potrivit cărora se lucrează cu doar 2-3 oameni pe echipă, reproşând că responsabilii primăriei nu i-au văzut şi pe muncitorii de pe utilaje sau pe cei de la aprovizionarea cu materiale.