24 septembrie 2010

DN 17, prăbuşit la Ilişeşti, o ruşine pentru autorităţi
• Constructorii spun că deja au intervenit de 4 ori până acum, însă din cauză că alunecarea este activă, problemele nu vor înceta decât la construirea viitorului „viaduct îngropat”
Conducerea Consiliului Judeţean cere firmelor constructoare să repare provizoriu porţiunea de la Ilişeşti din DN 17, instabilă din cauza pânzei freatice ridicate şi a deplasărilor de teren.
Şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, a atras atenţia că „în groapa de la Ilişeşti” îşi rup arcurile maşinile şi că un drumul de rang european şi naţional nu trebuie să arate mai rău decât unul comunal. Dl Flutur a avertizat că, venind iarna, pe porţiunea cu ricina nu se vor putea face deszăpeziri, iar tir-urile vor patina în pantă. „Trebuie să reparăm omeneşte acest drum, pentru că vine iarna şi mi-e teamă că în groapă vor patina tir-urile. Este totuşi un drum naţional şi nu unul comunal şi îmi este ruşine, deoarece este şi o legătură turistică pentru această zonă”, a pus în vedere preşedintele Consiliului Judeţean. Constructorii spun că deja au intervenit de 4 ori până acum, însă din cauză că alunecarea este activă, problemele nu vor înceta decât la construirea viitorului „viaduct îngropat”. De asemenea, cei de la SCCF Grup Colas au invocat în apărarea lor carenţele de proiectare, menţionând că au nu făcut altceva decât să „execute nişte soluţii tehnice”. Dl Flutur consideră că modul în care arată respectivul segment rutier se răsfrânge negativ şi asupra constructorilor. „Oamenii de rând nu înţeleg că există cu adevărat probleme, ci spun că a venit o firmă de la Iaşi care lucrat prost şi drumul fuge. În acest mod, vă faceţi o carte de vizită proastă”, a reliefat Gheorghe Flutur, adăugând că, dacă reparaţiile nu vor fi făcute, se va interveni cu lucrătorii de la societatea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean.