21 septembrie 2010

Se fură grătarele de la canalele reabilitate ISPA
• „Vom băga vreo doi în puşcărie, ca să se înveţe minte”, avertizează primarul Ion Lungu
• Din cauza reducerii agenţilor comunitari, s-a diminuat şi numărul patrulelor, de suferit având zonele mărginaşe ale urbei
Grătarele de la gurile de scurgere ale canalele reabilitate în cadrul Programului ISPA de modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Suceava au început să dispară. Acest semnal a fost tras de către reprezentantul constructorului Pfeifer, Valentin Piu, în comandamentul de ieri, de la sediul primăriei, cu factorii implicaţi în proiect. Dl. Piu a făcut cunoscut că, în ciuda faptului că sunt prinse în beton şi cu balamale, de pe strada „22 Decembrie” din Burdujeni, recent asfaltată, au fost furate în jur de 13 asemenea elemente din fontă. „Se rup din balamale, se sapă în jurul lor şi se scot cu răngi. Am sesizat Poliţia din Burdujeni, dar aceste grătare continuă să dispară, fenomenul extinzându-se şi în restul oraşului”, a subliniat Valentin Piu.
Primarul Ion Lungu a declarat că va sesiza, despre acest fenomen, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Comandamentul Judeţean de Jandarmi, furturi similare fiind constatate şi în alte zone ale municipiului. Edilul şef spune că îi înţelege pe oamenii care au posibilităţi financiare reduse, însă este vorba despre fapte total lipsite de bun simţ, cei vinovaţi urmând fi traşi la răspundere, conform legii. „Vom avea discuţii la nivelul celor două instituţii, astfel încât să-i prindem pe aceşti demenţi, care fură respectivele capace după ce facem eforturi deosebite, pentru că altfel nu pot să le spun. Vom băga vreo doi în puşcărie, ca să se înveţe minte şi să-i descurajăm pe cei care au asemenea apucături”, pune în vedere ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că nici unităţile REMAT nu ar trebui să primească respectivele capace. Primarul Ion Lungu arată că va organiza acţiuni de pândă, însă, din cauza reducerii numărului de agenţi comunitari, s-a diminuat şi cel al echipelor de patrulare, mai ales în perimetrele mărginaşe ale urbei. „Din păcate, este o realitate cruntă, numărul poliţiştilor comunitari fiind destul de mic. Am fost nevoiţi să reducem efectiv 30 de posturi, de aceea nu dispunem de patrule suficiente, mai ales în cartierele mărginaşe, cum este Budujeni-sat şi Iţcani”, relevă dl şeful administraţiei locale. Primarul Ion Lungu îşi exprimă speranţa ca, măcar de anul viitor, „să se întâmple ceva” cu proiectul bugetului de stat pe 2011 şi Legea unitară a salarizării, astfel încât autorităţilor locale să li se ofere posibilitatea stabilirii structurii de personal necesar.