20 noiembrie 2017

Transport de tocătură de lemn fără documente, „interceptat” de gardienii forestieri 
·        Lucrătorii Gărzii Forestiere au apelat la sprijinul poliţiştilor, verificările lăsându-se cu amenzi de 23.000 de lei şi imputarea a  33  de metri cubi de bușteni foioase, în valoare de 3.800 de lei.
Gardienii forestieri suceveni au identificat un mijloc de transport constituit dintr-un ansamblu de două vagoane care transportau tocătură obţinută din masă lemnoasă. Acţiunea a fost iniţiată şi coordonată de Mihai Găşpărel, inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, pe drumul forestier Drăgușina, administrat de către Ocolul silvic Marginea, situat pe raza comunei Sucevița. Deoarece la solicitarea inspectorilor Gărzii Forestiere, şoferul şi însoţitorul transportului nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă şi de transport, controlorii au apelat la sprijinul lucrătorilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, instituţie abilitată în constatarea şi sancţionarea transporturilor ilicite de materii prime. Poliţiştii au procedat la sancţionarea operatorului economic deţinător al încărcăturii, cât şi la confiscarea acesteia. 
Conform inspectorului şef Mihai Găşpărel, în vederea stabilirii provenienţei masei lemnoase transportate ilegal, lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au demarat verificări în fondul forestier limitrof Drăgușina, dar şi la operatorul economic care a furnizat materia primă. În urma verificărilor au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte modul de exploatare a masei lemnoase, drept pentru care au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 10.000 lei, în sarcina titularului autorizaţiei de exploatare. Totodată, ca urmare a verificării activităţii agentului economic, au fost constatate abateri de la legislaţia silvică privind evidenţa materialului lemnos, respectiv lipsuri în depozitul de buşteni gestionat de către acesta. În consecinţă, s-au dat 5 amenzi totalizând 13.000 lei şi a fost imputată cantitatea de 33  de metri cubi de bușteni foioase în valoare de 3.800 lei.