08 noiembrie 2017

 Poliţiştii de frontiera au confiscat ţigări care pe piaţa neagră ajung la 5,77 de milioane de lei
·           În 9 luni, lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au întocmit 128 de dosare penale de contrabandă, cu 85 de autori.  
·           Contrabandiştii au ascuns ţigările în interiorul jucăriilor; în cutii de prăjituri; în saci cu făină; în bidoane cu detergent lichid; pe corp; în spaţii special amenajate în autoturisme, precum şi în boxe audio.

În primele 3 trimestre ale anului 2017, Punctul de trecere a frontierei Siret a fost traversat de 1.617.117 de persoane, punctul de trecere feroviar de la Vicşani fiind tranzitat de alte 15.950 de persoane, face public comisarul şef de poliţie, Ilie Poroch Săriţan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. De asemenea, pe la frontieră au trecut 559.555 de autovehicule, în primul caz şi 2.166 de trenuri, în ce de al doilea.  În intervalul 1 ianuarie-30 septembrie poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Suceava au întocmit 247 de dosare penale, 151 de persoane  fiind cercetate pentru săvârşire a 353 de infracţiuni. Constatate au fost, de asemenea, 74 de contravenţii, pentru care s-au dat amenzi de 44.345 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate s-a ridicat la 7.911.000 de lei. 
Potrivit comisarului şef de poliţie, Ilie Poroch Săriţan, contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională de la frontiera de nord a României, pe această latură poliţiştii de frontieră înregistrând 128 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 149 de infracţiuni, cu 85 de autori. Descoperite şi ridicate în vederea confiscării au fost 576.370 de pachete de ţigări, a căror valoare pe piaţa neagră este de 5.773.000 de lei. Pe de altă parte, în primele 3 trimestre ale anului 2017, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat 83 de autovehicule folosite în transportul ilegal al ţigărilor sau ca antemergător. Dintre multiplele metode de „traficare”, comisarul şef de poliţie Ilie Poroch Săriţan purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, a enumerat introducerea în ţară a ţigărilor în interiorul jucăriilor; în cutii de prăjituri; în saci cu făină; în bidoane cu detergent lichid; ascunse pe corp; în spaţii special amenajate în autoturisme, respectiv în scaune, sub banchete, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă, în portiere, în farurile maşinilor, precum şi în boxe audio. De asemenea, menţionat este şi transportul ţigărilor cu roaba, peste  frontieră.