06 noiembrie 2017

În primele 9 luni,
Peste 5.000 de suceveni au cerut carduri europene de asigurări de sănătate
·        Cardul este eliberat de CAS persoanele asigurate în România, dar care au şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene.
În primele 3 trimestre ale lui 2017, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat 5.353 de carduri europene de asigurări de sănătate. Potrivit CAS, procedura are loc în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iar conform acesteia, de la 1 ianuarie 2007 persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul - atunci când se deplasează pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene - la cardul european de asigurări sociale de sănătate. Pe de altă parte, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava face cunoscut că în cele dintâi 9 luni ale anului 2017, în urma aplicării regulamentelor din domeniu ale Consiliului European, referitoare la coordonarea sistemelor de securitate, CAS a eliberat - la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre ale Uniunii Europene -,  681 de formulare europene, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Nu în cele din urmă, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava continuă  acţiunea de distribuire a cardurilor naţionale de sănătate, în intervalul ianuarie-septembrie, persoanelor care le-au solicitat fiindu-le eliberate 515  de asemenea documente.