14 noiembrie 2017

Ion Lungu, primarul Sucevei:
„Atunci când ai datorii la constructori, nu poţi bate prea tare cu pumnul în masă”
·        Şantierele din reşedinţa de judeţ vor fi închise rând pe rând, mai ales că, invocând facturi restante, în multe dintre acestea se bate pasul pe loc.
·        Edilul-şef sucevean spune că unii constructori îşi încalcă angajamentele, deşi autorităţile le-au achitat, în măsura posibilităţilor, sumele promise.   

Firmele constructoare cu lucrări contractate de la Primăria Suceava  trag de timp, motivând că nu le-au fost plătite facturile  emise. Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, recunoaşte că există o problemă în ceea ce priveşte finanţarea, menţionând, însă, că „o sumă minimă de bani a fost dată la toţi constructorii”, însă, chiar şi aşa, aceştia nu îşi respectă angajamentele.  Pe de altă parte, date fiind venirea frigului şi apropierea Zilei Bucovinei şi Zilei Naţionale, şantierele ar urma să fie, rând pe rând, închise. „Este o realitate şi nu ne ascundem de ea. Atunci când ai  datorii la constructori, nu poţi bate prea tare cu pumnul în masă. Trebuie să cauţi calea dialogului, să poţi merge înainte, ceea ce vreau şi eu să fac. Va mai avea loc un comandament săptămâna viitoare, ultimul pe acest an. Peste două săptămâni este o zi destul de importantă la Suceava, Ziua Bucovinei, de aceea vom termina comandamentele din această toamnă, urmând a fi reluate în primăvară”, a declarat primul gospodar al oraşului. Şeful municipalităţii sucevene s-a angajat că va face tot posibilul ca să mai achite din  restanţe, inclusiv din intrările din taxe şi impozite locale, cu toate că bună parte a dărilor sunt încasate în prima parte anului. Aceasta  deoarece contribuabili beneficiază de o reducere de 10% la plata obligaţiilor fiscale, iar astfel firmele angrenate în investiţii ale Primăriei vor putea intra în posesia tuturor banilor înainte de redeschiderea şantierelor. „Nu avem altă soluţie. Sigur, aşa cum se întâmplă în fiecare an, încasările sunt mai mari în prima parte anului, condiţii în care, de multe ori, am ajuns să aducem plăţile la zi până pe 31 martie. Sper ca, în mare parte, să reuşim acest lucru şi anul viitor, având în vedere că se dă acea bonificaţie de 10%”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.