20 noiembrie 2017

Comisarii suceveni de mediu au suspendat activitatea a 7 agenţi economici
·        Pe durata descinderilor au fost constatate 92 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând amenzi în valoare totală de 501.700 de lei.
În primele trei trimestre ale anului 2017, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au avut un total de 591 de controale, informează comisarul şef Adriana Iordache. Oficialul instituţiei sucevene face cunoscut că personalul din subordine a întreprins 178 de inspecţii planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C şi D , dintre care 73 în domeniul poluării industriale, iar 180 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În intervalul amintit, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat, de asemenea, 413 de inspecţii neplanificate, 323 fiind pe linia controlului poluării industriale, iar 90 pe cea a controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În cadrul controalelor neplanificate, 151 de acţiuni au fost desfăşurate pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor; 4 în vederea  controlului respectării condiţiilor impuse prin actele de reglementare, iar 10 inspecţii au fost urmare a autosesizării. Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 201 de inspecţii, în timp ce 32 de verificări au avut loc în colaborare cu alte autorităţi. Încă 3 acţiuni au vizat identificarea unor obiective noi, iar 12 controale s-au axat verificarea ducerii la îndeplinire a măsurilor impuse. 

Comisarul şef Adriana Iordache a declarat că pe durata descinderilor au fost constatate 92 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând amenzi în valoare totală de 501.700 de lei. În primele 9 luni ale anului 2017, comisarii suceveni de mediu au luat măsura aplicării a 7 sancţiuni contravenţionale complementare de suspendare a activităţii agenţilor economici, în cazul unei societăţi comerciale fiind sesizate organele de urmărire penală.