25 noiembrie 2017

De la Primăria Suceava, 
Impozitele, taxele, somaţiile şi executările silite vin prin e-mail 
·        Astfel, contribuabilii vor intra în posesia documentelor într-un timp foarte scurt, putând, „să-şi organizeze activitatea luând în calcul şi obligaţiile faţă de bugetul local”.
·        Prin nou modalitate de comunicare se vor diminua semnificativ inclusiv cheltuielile pentru trimiterea actelor prin poştă, cât şi cele legate de confirmările de primire a acestora.

Consiliul Local Suceava va lua în dezbatere, în vederea aprobării, un proiect de hotărâre referitor la comunicarea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a actelor administrative fiscale, a actelor de executare şi a altor acte emise de Direcţia „Buget, contabilitate şi fiscalitate”. Conform propunerii legislative, comunicarea prin e-mail a documentelor vizate se va face în urma depunerii de către contribuabilii interesaţi a unei cereri la Direcţia amintită, aceasta urmând a comunica înscris luarea în evidenţă şi data de la care se va trece la utilizarea respectivei forme alternative.  Serviciile oferite sunt gratuite, apreciindu-se că noua modalitate de comunicare are multiple avantaje atât pentru contribuabili, cât şi pentru municipiul Suceava. Astfel, contribuabilii vor intra în posesia documentelor într-un timp foarte scurt, putând, „să-şi organizeze activitatea luând în calcul şi obligaţiile faţă de bugetul local”. Printre actele care vor fi transmise prin poşta electronică se numără înştiinţarea de plată; titlul executoriu; somaţia; înştiinţare de stingerea a creanţelor fiscale; decizia de impunere pentru stabilirea taxelor şi impozitelor locale; adresa de înfiinţare a popririi; extrasul de rol; avizul de inspecţie fiscal; procesul verbal de declarare şi constatare a insolvabilităţii, invitaţia etc. Potrivit directorului executiv Elisabeta Văidean, în acest mod „se realizează o legătură mai strânsă între contribuabili şi organul fiscal local, iar pentru aparatul propriu, timpul afectat în vederea trimiterii documentelor către contribuabili se reduce foarte mult, scăzând şi numărul de personal necesar”. Un avantaj constă, de asemenea, şi în aceea că, se vor diminua semnificativ inclusiv cheltuielile pentru trimiterea actelor prin poştă, cât şi cele legate de confirmările de primire a acestora.