24 noiembrie 2017

Peste 200 de angajări, în urma Bursei pentru absolvenţi din octombrie
·        „Bilanţul angajărilor este favorabil, dar înclină mai mult spre candidaţii care nu au absolvit în acest an”,  declară purtătorul de cuvânt la AJOFM, Anca Capverde.
·        Cei mai mulţi absolvenţi lucrează acum în comerţ, construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, restaurante, cât şi în servicii alimentare.

În urma Bursei pentru absolvenţi organizată pe 20 octombrie, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava  au fost angajaţi 204 de participanţi. Dintre aceştia, numai 83 sunt absolvenţi ai promoţiei 2017, 121 fiind alte persoane aflate în căutarea unei slujbe. „Absolvenţii promoţiei 2017 şi candidaţii participanţi, mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi de anul absolvirii, cu  diferite niveluri de experienţă şi calificare, au susţinut şi cel de-al doilea interviu, după primele selecţii de la bursă. Bilanţul angajărilor este favorabil, dar înclină mai mult spre candidaţii care nu au absolvit în acest an”,  declară purtătorul de cuvânt la AJOFM, Anca Capverde. Dintre absolvenţii norocoşi, 41 sunt din Suceava, 40 din Rădăuţi, 38 din Fălticeni şi doar 2 din Cîmpulung Moldovenesc. Cei mai mulţi lucrează acum în comerţ, construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, restaurante, cât şi în alte servicii alimentare. La La Bursa locurilor de muncã pentru absolvenţi au participat 116 de firme sucevene. Cei mai mulţi angajatori prezenţi cu oferte de posturi vacante au provenit din Suceava, respectiv 41, după care au urmat cei din Cîmpulung Moldovenesc(32), Fălticeni (23) şi Rădăuţi(20). Persoanele aflate în căutarea unui job au putut alege din 900 de locuri de muncă scoase la mezat, în Suceava fiind disponibile 519 dintre acestea, în Rădăuţi-164, în Fălticeni-138, iar în Cîmpulung Moldovenesc doar 79. Amatori s-au arătat 1.101 de participanţi, 580 luând parte la bursa din Suceava, 260 la cea din Rădăuţi, 158 în Fălticeni şi 103 în Cîmpulung Moldovenesc. Selectate în vederea încadrării au fost 533 de persoane, cele mai multe, adică 340, fiind din reşedinţa de judeţ, urmând, în ordine, municipiile Rădăuţi, cu 81, Fălticeni cu 60 şi Cîmpulung Moldovenesc, cu 52