14 noiembrie 2017

Din cauza săpăturilor de la termoficare,
Iarnă de calvar pentru locuitorii cartierului Zamca  
·        Constructorii de la Consix Bucureşti vor acoperi şanţurile cu balast, în aşa fel încât, atunci când va ninge, să se poată circula şi parca în condiţii apropiate de normal.
·        „Decât să facem lucrări de mântuială, mai bine le lăsăm pentru la primăvară”, este de părere primarul Ion Lungu, menţionând că este târziu pentru a se mai turna asfalt. 
Consix Bucureşti, firma care lucrează la reabilitarea sistemului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic va trebui să facă o viaţă mai uşoară locuitorilor cartierului Zamca al municipiului Suceava. Din cauză că nu li s-au plătit toate facturile, constructorii nu au lucrat la capacitate maximă, iar ca urmare,  străzile şi trotuarele afectate de săpături nu sunt aduse la starea iniţială. De asemenea, beton sau asfalt nu se mai pot turna, iar sezonul rece se anunţă a fi un calvar pentru locuitorii acelei părţi a urbei reşedinţă de judeţ. Ion Lungu a declarat după şedinţa de ieri, de monitorizare a mersului investiţiilor din Suceava, că a fost semnat contractul pentru jumătate din suma aprobată, însă până în primăvară nu se va mai face mare lucru. „Am semnat în sfârşit, la Bucureşti, contractul pentru 3,5 milioane de lei. Vor veni banii, pentru că nu se mai poate, dar mă îndoiesc că în anul acesta se vor mai turna beton şi asfalt. Este şi riscant, pentru că, decât să facem lucrări de mântuială, mai bine le lăsăm pentru la primăvară”, a spus ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Ion Lungu le-a cerut constructorilor de la Consix Bucureşti să acopere şanţurile cu balast, în aşa fel încât, atunci când va ninge, să se poată circula şi parca în condiţii apropiate de normal.  Pentru 2017, Primăria Suceava a avut aprobată, în cadrul  Programului guvernamental „Termoficare 2006-2020. Căldură şi confort”, suma de 7 milioane de lei, câştigătorul licitaţiei fiind firma Consix Bucureşti. Până acum, intervenţiile au fost susţinute din bugetul local, cu sume reprezentând confinanţarea proprie a municipiului. În primăvara acestui an, în lucrări de modernizare au fost cuprinse Punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; Punctul termic "Zamca", cu aproximativ 2,1 km de reţele şi Punctul termic de pe strada "Ion Vodă Viteazu" cu 115 de metri de conducte. În cartierul Obcini, deoarece firma executantă nu a fost o  plătită la timp, lucrările au fost oprite şi trecute în conservare, cu toate că vremea permitea continuarea şi chiar încheierea execuţiei.