26 noiembrie 2017

Confiscări şi amenzi, pe drumurile forestiere Paltin, Pinu şi Neagra-Broşteni
·        Gardienii forestieri au dat două amenzi în sumă de 10.000 de lei, au confiscat un mijloc de transport, 27 de metri cubi de lemn rotund, dar şi 175  de metri steri de tocătură.
Garda Forestieră Suceava a efectuat, la finele săptămânii, verificări ale transporturilor de masă lemnoasă din zonele Moldoviţa şi Broşteni. Inspectorul şef Mihai Găşpărel face cunoscut că, astfel, pe drumul forestier Paltin (Argel), gardienii forestieri  au descoperit un transport de materiale lemnoase fără documente legale de provenienţă. Şeful Gărzii Forestiere Suceava precizează că transportatorul a refuzat să depună materialele lemnoase acolo unde i-au indicat agenţii constatatori,  descărcându-le la faţa locului. Drept urmare, cu sprijinul poliţiştilor de la Secţia de Poliţie Vama, angajaţii Gărzii Forestiere au dispus aplicarea a două sancţiuni contravenţionale în sumă de 10.000 de lei, confiscarea cantităţii de  27 de   metri cubi de lemn rotund din răşinoase, cu o valoare totală de 21.00 de lei, dar şi confiscarea mijlocului de transport. „În continuare se vor efectua verificări la societatea comercială căreia transportatorul a susţinut că îi aparţinea materialul lemnos”, a arată Mihai Găşpărel. 

În acelaşi context, informează inspectorul şef sucevean, ca urmare a unor acţiuni de control pe drumurile forestiere Pinu şi Neagra-Broşteni, lucrătorii Gărzii Forestiere au identificat două autovehicule încărcate cu 85 de metri steri de lemne, respectiv cu 90 metri steri de tocătură din fondul forestier, în cazul ambelor neputând fi prezentate actele legale de provenienţă. „Conducătorii celor două transporturi au prezentat avize de însoţire a mărfii, deşi aceste încărcături trebuiau însoţite de documente cu regim special”, a subliniat Mihai Găşpărel. şeful Gărzii Forestiere Suceava. În consecinţă, în baza constatărilor făcute, s-a solicitat aplicarea măsurilor legale de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Broşteni, respectiv confiscarea a 175  de metri steri de tocătură de lemn şi a unei sancţiuni contravenţionale.