01 noiembrie 2017

Suceava, prima reşedinţă de judeţ din Regiunea de Nord-Est care îndeplineşte condiţiile de accesare a finanţările europene   
·        „Suntem primul municipiu reşedinţă de judeţ din Regiune şi singurul care face acest lucru, întrucât celelalte autorităţi nu au reuşit să parcurgă toate etapele”, a declarat Lucian Harşovschi viceprimarul reşedinţe de judeţ.
·        Suma cea mai mare, una de 25,4 de milioane de lei este  cea pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi „monitorizare în trafic a flotelor”.
Suceava este primul municipiu reşedinţă de judeţ din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est care depune fişa de proiecte aferente  în Axei nr. 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Cel puţin aşa susţine viceprimarul Lucian Harşovschi, care precizează că municipiile concurente din Regiune încă nu au reuşit să parcurgă toate procedurile prevăzute în acest sens.   „Pe 1 noiembrie, depunem la Serviciul <Strategii de dezvoltare urbană> de la ADRNE Piatra Neamţ, fişa de proiecte. Suntem primul municipiu reşedinţă de judeţ din Regiune şi singurul care face acest lucru, întrucât celelalte autorităţi nu au reuşit să parcurgă toate etapele”, a anunţat ieri, în conferinţă de presă, adjunctul şefului executivului sucevean. Municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice, cu sistem de e-tiketing şi „monitorizare în trafic a flotelor”. La aceasta se adaugă circa 3 milioane de lei pentru regenerarea zonelor urbane şi spaţii verzi; 1,2 de milioane de lei pentru "Centrul multifuncţional Iţcani"; 3,62 de milioane de lei pentru grădiniţele din Burdujeni-sat şi din cartierul Obcini, precum şi 620.000 de lei pentru şcolile tehnice. „Până pe 16 noiembrie este termenul în care cei de la SSDU pot să ne aprobe aceste fişe de proiecte, ai până pe 23 noiembrie le vom trimite la MDRAFE. Apoi, aşteptăm răspunsul, după care vom depune efectiv proiectele”, a subliniat Lucian Harşovschi.    
Reamintim că, pe 30 august 2017, ADRNE a dat Sucevei „lumină verde” la depunerea de proiecte aferente exerciţiului financiar în curs. Aceasta după ce Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) au fost declarate conforme şi acceptate, Suceava fiind cea dintâi reşedinţă de judeţ din Regiunea de Dezvoltare Nord Est care a depus şi obţinut aprobare pentru respectivele documente strategice.