22 noiembrie 2017

Codul fiscal nu duce la scăderea salariilor personalului Primăriei Suceava

·        Potrivit primarului Ion Lungu, per total cheltuielile municipalităţii rămân la fel sau vor fi „chiar un pic mai mici”.  
·        Azi salariile sunt bune, şi spun asta pentru salariaţii din Primărie, pentru că mulţi nu realizează acest lucru”, a precizat edilul-şef sucevean.
În 2018, cheltuielile de personal ale Primăriei municipiului Suceava nu vor creşte, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Potrivit şeful administrativului din reşedinţa de judeţ, cu toate că se vor muta contribuţiile de asigurări sociale de la angajator la angajat, fondul total de salarii va rămâne acelaşi.  „Vreau să îi asigur pe salariaţi că salariile nu vor fi mai mici. Am făcut chiar şi o simulare, iar la un salariu de 5.000 de lei, spre exemplu, acum salariatul ia în mână 3.375 de lei, iar dacă aceste contribuţii se trec de la angajator la angajat, acesta din urmă va lua 2.925 de lei şi, în măsura în care se face actualizarea cu 20%, salariul net va fi acelaşi, în timp cheltuielile municipalităţi, per total, vor la fel, sau chiar un pic mai mici”, reliefează şeful executivului sucevean, menţionând că, dacă în prezent municipalitatea cheltuieşte 6.150 de lei pentru un salariu de 5.000 de lei, conform noilor prevederi respectiva cheltuială va fi de 6.135 de lei. Primăria Suceava are în organigramă 700 de posturi, dintre care 80 vacante, acestea din urmă rămânând „îngheţate” şi în 2018. Edilul-şef a menţionat că acolo unde sunt prevăzute cheltuieli cu hrana, acestea vor fi compensate din alocările pentru respectivele posturi neocupate. „Azi salariile sunt bune, şi asta o spun pentru salariaţii din Primărie, pentru că sunt mulţi care nu realizează acest lucru. Dacă discutăm despre salariul primarului, timp de 12-13 ani am lucrat cu salarii mai mici decât şoferii sau secretarele din ministere, iar atunci nimeni nu s-a mai legat de aceasta”, a reliefat edilul-şef. Lungu a mai precizat că după majorarea salariilor nu a remarcat o mai mare implicare din partea tuturor angajaţilor din administraţiei publică locală. „Dacă înainte mai închideam câte jumătate de ochi, pentru că aveau salarii cum aveau sau câte o problemă, acum cei care sunt la Primărie trebuie să se implice în totalitate. Cei care nu se aliniază, să fie sănătoşi şi să-şi caute de lucru în altă parte”, a pus în vedere Ion Lungu primarul municipiului Suceava, menţionând că minimul brut de la Primăria Suceava este de cirac 2.500 de lei.