10 octombrie 2017

Comercianţi de lemn fără provenienţă legală, prinşi de gardienii forestieri
·        Aceştia au dat amenzi 42.000 de lei şi au confiscat lemn de foc şi lemn de lucru cu o valoare de 11.325 de lei. 
·        În zona Broşteni-Crucea, depistaţi au fost operatori care transportau lemn pentru o terţă firmă, fără contracte de prestări servicii, înştiinţate fiind  organele abilitate.
În urma informaţiilor primite, dar şi a aspectelor sesizate la verificări anterioare, Garda Forestieră Suceava a desfăşurat, în intervalul 25 septembrie-5 octombrie 2107, acţiuni de verificare a legalităţii transportului efectuat de către diferite societăţi comerciale care au ca activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea de materiale lemnoase. Potrivit inspectorului şef Mihai Găşpărel, controalele au vizat pe 5 operatori economici de pe raza judeţului Suceava, respectiv 4 din zona Broşteni-Crucea şi unul din zona Sadova. Ca urmare a descinderilor şi verificărilor întreprinse, gardienii forestieri au constatat săvârşirea mai multor fapte de natură contravenţională privind  expedierea şi comercializarea materialului lemnos fără provenienţă legală. În consecinţă, lucrătorii specializaţi ai Gărzii Forestiere au aplicat, în conformitatea cu Legea nr. 171/2010, 14 amenzi a cărora valoarea însumează 42.000 de lei. Totodată, gardienii forestieri au confiscat 85,93 de metru cubi de lemn de foc şi lemn de lucru cu o valoare de 11.325 de lei.  „Cu ocazia verificărilor din zona Broşteni-Crucea au rezultat indicii privitoare la faptul că operatorii economici care au efectuat transporturi de materiale lemnoase cu terţă firmă, nu au încheiate contracte de prestări servicii în acest sens, motiv pentru care s-au înştiinţat  organele abilitate, pentru a se face verificările care se impun”, a subliniat Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, menţionând că la controale au participat şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.