03 octombrie 2017

Un student american la USV

·        La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava învaţă studenţi din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan,  China şi SUA, iar în cadrul acordurilor Erasmus, şi din Franţa, Spania, Portugalia, Grecia şi Turcia.
·        Gradul de „internaţionalizare” a crescut, USV mândrindu-se cu 11 noi programe dublă-diplomă, cu 5 universităţi din Republica Moldova, Ucraina şi Spania.
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are peste 350 de studenţi străini, de 3 ori mai mulţi decât în anul trecut, a declarat ieri într-o conferinţă de presă, rectorul instituţiei academice sucevene, prof. dr. ing Valentin Popa. Majoritatea acestora sunt din Republica Moldova şi Ucraina - la programe de licenţă şi an pregătitor pentru limba română -, dar şi câte unul din Turkmenistan, din China şi din Statele Unite ale Americei. „Poate că acesta din urmă este o uşoară curiozitate. Dar, a venit, studiază în primul an în limba română, apoi va studia la unul dintre programele Universităţii noastre. De asemenea, avem peste 30 de studenţi veniţi în campusurile noastre din ţările europene, Universitatea având încheiate acorduri Erasmus”, a precizat rectorul USV, menţionând că este vorba despre studenţi din Franţa, Spania, Portugalia, Grecia şi Turcia. Valentin Popa a precizat că una dintre cele mai bune metode de promovare o reprezintă deplasările cadrelor universitare, cu prilejul mobilităţile 
Erasmus de predare, la aceasta adăugându-se rezultatele Universităţii, dar şi ceea ce spun, în ţările lor de origine, foştii studenţi, care au vizitat USV. „Aceasta din urmă ne ajută să avem foarte mulţi studenţi incoming Erasmus, iar drept urmare începem să echilibrăm numărul de studenţi români cu numărul de studenţi străini care ne vizitează. Mai avem până acolo, dar este evident că, în ultimii doi ani, se manifestă un interes mult mai crescut al studenţilor din vestul Europei pentru a vizita Universitatea noastră, li de ce nu?, regunea noastră Bucovina”, a subliniat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”. Prof. dr. ing Valentin Popa mai precizat că, potrivit acordurilor Erasmus, studenţii străini au asigurate cazarea şi, prin bursa de mobilitate, transportul şi masa. În anul universitar 2017-2018, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a avut „una dintre cele mai bune admiteri din ultimii 5 ani de zile”. Este vorba despre aproximativ 3.600 de studenţi nou-înmatriculaţi la licenţă, masterat şi doctorat. USV are, de asemenea, cel mai mare număr de locuri bugetate, iar gradul de „internaţionalizare” a crescut, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava mândrindu-se, în acest an, cu 11 noi programe  dublă-diplomă, cu 5 universităţi din Republica Moldova, Ucraina şi Spania.