24 octombrie 2017

Primăria angajează pază peste iarnă, pentru proaspăta Zona de agrement     
·        „Am dat dispoziţie, să putem face o rectificare în buget şi să angajăm o firmă specializată care să păzească bunurile de acolo”, a spus că după recepţionarea primei etape, în primăvară, din economii, va urma cea de a doua, cu amenajarea tirolienei şi „ansamblurilor pentru picnic”.  
La Zona de agrement „Tătăraşi” lucrările sunt pe ultima sută de metri a anunţat ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.     „În sfârşit s-au adus instalaţiile pentru terenul de golf şi terenurile de joacă. Mai este de lucru pentru o săptămână, la unele finisări de acolo, după care vom face recepţia primei etapă”, a precizat primul gospodar al oraşului, la comandamentul pentru urmărirea lucrărilor de investiţii.  Întrucât la licitaţia pentru desemnarea constructorului s-a înregistrat o importantă economie, în primăvara viitoare va demara o a doua etapă, cea care va include, în principal, amenajarea unei tiroliene. Până atunci, actualele obiective vor trebui conservate şi asigurate cu pază specializată. „Am dat dispoziţie, să putem face o rectificare în buget şi să angajăm o firmă specializată care să păzească bunurile de acolo, peste iarnă”, a spus primarul Ion Lungu. De asemenea, amenajat ar urma să mai fie un teren de tenis, precum şi „ansambluri pentru picnic, cu mese bănci şi acoperişuri”.

Zona de agrement "Tătăraşi" are rezervată o suprafaţă de 75.250 de metri pătraţi în preajma Casei de oaspeţi a lui Nicolae Ceuşescu, Parcului "Şipote", Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, constructorul fiind Victor Construct Botoşani. În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank. Civica Group Suceava fusese declarată învingătoare la licitaţie, după ce s-a oferit să facă lucrările pentru o sumă de 4,67 de milioane de lei. Însă, în urma contestaţiei înaintată de Victor Construct, execuţia costă 5,18 de milioane de lei, respectiv cu jumătate de milion de lei în plus. Zona de agrement  din spatele fostei Uzine electrice, va avea, printre multe altele, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii, alimentaţie publică şi manifestări culturale. Locuri distincte sunt rezervate unui lac ambiental şi spaţiilor verzi, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare, de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor.