01 septembrie 2017

Fostul director al societăţii Drumuri şi Poduri
Eugen Girigan, consilier onorific al Prefecturii pe probleme de deszăpezire  
·        „Am considerat că este necesară încheierea unui contract cu un specialist în gestionarea drumurilor naţionale, aprovizionarea şi pregătirea pentru iarnă, dar şi pentru urmărirea intervenţiilor în cazul fenomenelor meteorologice deosebite”, a declarat Mirela Adomnicăi, prefectul de Suceava.      
 Judeţul Suceava este în grafic cu respectarea calendarului de măsuri privind pregătirea pentru sezonul rece 2017-2018. Astfel, potrivit planului operativ de acţiune, pe raza judeţului vor funcţiona 8 baze de deszăpezire, la Fălticeni, Suceava, Ilişeşti, Rădăuţi, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Broşteni şi Vatra Moldoviţei. Acestea sunt completate 4 puncte de sprijin, cu unul în plus faţă de iarna anterioară, respectiv cel de pe Mestecăniş. Pentru sezonul friguros care vine, judeţul Suceava se va aproviziona cu 14.472 de tone de sare, 365 de tone de clorură de calciu şi 20 de tone de produs ecologic. La intervenţii, pe durata fenomenelor meteorologice neprielnice,  vor ieşi 130 de utilaje, dintre care 25 ale secţiilor de drumuri naţionale, iar 105 luate în chirie.
 „Nu avem probleme din acest punct de vedere, punerea la dispoziţie a utilajelor închiriate făcându-se conform unor contracte subsecvente în derulare, la caeasta dată lucrându-se la revizii. Deocamdată avem stocuri insuficiente, însă  aprovizionarea cu materiale antiderapante pentru iarnă trebuie făcută până pe 1 noiembrie. Trebuie să fim totuşi pregătiţi înainte de expirarea acestui termen, deoarece la Suceava putem avea surpriza ca iarna să vină mai repede”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Mirela Adomnicăi, prefectul de Suceava. Întrucât activităţile trebuie desfăşurate potrivit competenţelor instituţiilor, inclusiv de către specialişti, şeful serviciilor desconcentrate a anunţat că începând cu 1 septembrie intră în implementare un contract de colaborare „onorific”, între Instituţia Prefectului şi Eugen Girigan, fostul director general a societăţii Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean. „Am considerat că este necesară încheierea acestui contract cu un specialist în gestionarea drumurilor naţionale, aprovizionarea şi pregătirea pentru iarnă, dar şi pentru urmărirea intervenţiilor în cazul fenomenelor meteorologice deosebite”, a punctat Mirela Adomnicăi, prefectul Judeţului Suceava, ţinând să menţioneze că  serviciile oferite de specialistul în drumuri Eugen Girigan nu vor fi remunerate.