21 septembrie 2017

Primăria cumpără, cu 500.000 de euro, 10 autobuze de capacitate medie
·        Acesta ar urma să acopere necesarul de transport până la achiziţionarea autobuzelor electrice, mijloacele de transport în circulaţie având aproape 1 milion de kilometri la bord.      
Municipiul Suceava ar putea avea încă 10 autobuze de capacitate medie, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Demersul este justificat de solicitarea făcută, în acest sens, de către conducerea societăţii de transport public local TPL. „Sunt în principiu de acord, în aşa fel încât, pe lângă cele 40 de autobuze electrice, care  vor veni într-o zi - sperăm noi anul viitor -, să asigurăm un transport de călători normal în municipiul Suceava”, a spus şeful executivului sucevean, menţionând că respectivele mijloace de transport de capacitate medie se vor adăuga celor 10, model, Karsan Jet, achiziţionate în ultimii 2 ani.     

Între timp, autorităţile locale, împreună cu reprezentaţii instituţiilor abilitate, fac controale pentru a-i depista pe transportatorii interurbani, care - după scoatere de pe trasee, la 1 iulie, a mijloacelor maxi-taxi -, preiau şi locuitorii locali. „Îi verificăm împreună cu cei de la ARR şi celelalte instituţii care au atribuţii din acest punct de vedere. Însă este greu de dovedit că aceştia nu respectă legea, avizele respective fiind eliberate de Consiliul Judeţean, cu staţii la intrare şi ieşirea din oraş. Însă aceştia opresc şi în staţiile din interior”, a specificat Ion Lungu, primarul Sucevei. Municipiul Suceava ar putea accesa, pe Axa IV a Programului Operaţional Regional, pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, suma de 26,5 de milioane de euro.  Mijloacele de transport în circulaţie ale TPL, autobuze de tip Irisibus, au aproape 1 milion de kilometri la bord, depăşindu-şi demult termenul de scoatere la casare.