19 septembrie 2017

Foresta primeşte finanţare de 1 milion de lei din bugetul Sucevei  
·        În primăvară, din cauza datoriilor, Finanţele Publice nu au dat Clubului sucevean certificatul fiscal obligatoriu pentru înscrierea la licitaţia de 1, 5 milioane de lei.  
·        „Am văzut acolo nişte investitori în fotbal care vor să facă treabă bună, iar noi, ca municipalitate, nu avem decât să îi sprijinim”, a declarat primarul Ion Lungu.
·        „Este, dacă nu ilegal, cel puţin imoral, această abordare, pe sub preş”, a arătat Vasile Mocanu (PSD)
Consiliul Local Suceava a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară,  finanţarea cu 1 milion de lei, fonduri nerambursabile din bugetul local, a Clubului de fotbal Foresta. În acest cadru, primarul Ion Lungu a anunţat că se vrea a fi în nou început pentru fotbal, Primăria susţinând inclusiv acţiuni de înfrumuseţare a stadionului, reparaţii la instalaţiile sanitare şi montarea de centrale termice.  „Se pare că, în sfârşit, a venit o rază de lumină şi pentru Clubul Foresta. Am văzut acolo nişte investitori în fotbal care vor să facă treabă bună, iar noi, ca municipalitate, nu avem decât să îi sprijinim. Suma de 1 milion de lei este aprobată, destul de târziu, în septembrie, dar facem tot posibilul să o acordăm până al sfârşitul anului”, a precizat Lungu explicând că s-au înregistrat două oferte, iar câştigătorul a fost Foresta. Vasile Mocanu, consilier local PSD, a declarat că speră ca banii să nu fie daţi „tot în fântână”, atât timp cât nu a văzut nicio schimbare. „Nu văd nicio schimbare de abordare. Eu mă aşteptam să ne fie prezentaţi aceşti investitori, obligaţiile reciproce, pentru că este necesar să te asiguri şi la 100 de lei, atunci când o dai.  Însă, când se alocă 1 milion de lei, din respect pentru cetăţeni, ar fi trebuit să ni se prezinte condiţiile, ce se va face cu aceşti bani, ce aport au investitorii şi cum văd aceştia dezvoltarea echipei. Altfel, anul acesta ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie. Sper să nu fie le fel, pentru că este, dacă nu ilegal, cel puţin imoral, această abordare, pe sub preş”, a subliniat Vasile Mocanu. Şeful administraţiei locale a ţinut să pună în vedere că municipiul Suceava nu este acţionae la Clubul de fotbal „Foresta”, specificând că obiectivul noilor investitori este rămânerea echipei în Liga a doua. „Nu este echipa Primăriei, ci una privată. Investitorii au venit la mine şi au spus că vor să facă performanţă şi afaceri în fotbal. Fără să fie, în acte, proprietari pe echipă, aceştia au a stins acele datorii la jucători şi Federaţie, ceea însemnă că sunt oameni de bună credinţă, iar atât timp cât ei sunt corecţi, vom fi şi noi la fel”, a reliefat Ion Lungu, primarul municipiul Suceava, accentuând că dacă nu se va obţine performanţă, „banii nu se vor arunca pe fereastră”. Sâmbătă, Foresta Suceava a obţinut prima victorie din actualul campionat, învingând F.C. Mioveni cu 2-0. În primăvară, echipa suceveană nu s-a putut să se înscrie la licitaţia pentru adjudecarea fondurilor nerambursabile de 1, ‚5 milioane de lei, deoarece, din cauza datoriilor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice nu i-a eliberat certificatul fiscal obligatoriu.