28 septembrie 2017

Ca urmare a scăderii temperaturilor,
Thermonet face probe pentru încălzirea locuinţelor
·        Asigurarea căldurii este obligatorie după ce, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 seara şi 6.00 dimineaţa, mediile aritmetice a temperaturilor sunt mai mici de 10 grade Celsius.
·        În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie, anul trecut Thermonet dând căldură începând cu data de 11 octombrie. 
 Pe fondul scăderii accentuate a temperaturilor atmosferice nocturne, societatea comercială Thermoent Suceava face manevre de pregătire în vederea furnizării de agent termic pentru asigurarea încălzirii locuinţelor. Astfel, transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de energie termică în sistem centralizat face cunoscut că, începând  de duminică, în reţele de termoficare vor fi făcute primele probe.  „În vederea pregătirii sezonului de încălzire 2017-2018, începând cu data de 1 octombrie  se va proceda, etapizat, la umplerea instalaţiilor în vederea efectuării probelor de presiune , urmate de cele ”, informează directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan. 
Conducerea concesionarului serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură  atrage atenţia beneficiarilor care, pe durata verii, au intervenit cu lucrări pe instalaţiile din locuinţe, să  ia măsuri de prevenire a inundaţiilor şi daunelor materiale, eventual prejudiciu de care Thermonet „se exonerează”. „Rugăm asociaţiilor de proprietari de să comunice, înaintea începerii furnizării încălzirii în municipiul Suceava, imobilele în care au avut loc deconectări sau reconectări care au produs modificări ale instalaţiilor interioare de încălzire, în vederea echilibrării hidraulice”, arată directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan, adăugând că, dacă apar probleme, cei în cauză pot apela la numărul de  telefon 0230 520 924. Conform legii, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 seara şi 6.00 dimineaţa, mediile aritmetice a temperaturilor atmosferice exterioare înregistrate sunt mai mici de 10 grade Celsius. În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie. În 2015, în unele zone ale municipiului caloriferele s-au dezmorţit încă de pe 8-9 octombrie, când conducerea Termica în faliment făcea probele la cald. Thermonet a preluat sistemul de distribuire, transport şi furnizare a energiei termice doar cu câteva zile mai târziu, respectiv pe 15 octombrie, moment în care s-a confruntat şi cu prima avarie majoră la magistrala de pe Calea Unirii, defecţiunea lăsându-se şi cu întreruperea sistării încălzirii.