06 septembrie 2017

Firmele de pe şantierele Sucevei, plătite la scadenţa dărilor datorate de  populaţie şi agenţi economici
·        „Aşteptăm sfârşitul lunii septembrie pentru a mai încasa ceva din taxele şi impozitele sucevenilor”, spune primarul Lucian Harşovschi reamintind că după expirarea termenului se percep penalităţi.  
·        Aşteptate de săptămâni bune sunt şi cele 7,3 milioane de lei  din Programul „Termoficare 2006-2020”, precum şi decontările aferente proiectului de modernizare cu fonduri elveţiene a sistemului de iluminat public. 
Primăria Suceava caută bani pentru achitarea contravalorii lucrărilor efectuate de către firmele de construcţii angrenate în investiţiile de pe raza reşedinţei de judeţ. Viceprimarul Lucian Harşovschi, a promis ieri, în cadrul şedinţei săptămânale de analizare a stadiului intervenţiilor de pe şantierele din oraş, că banii datoraţi vor ajunge negreşit la constructori, mai ales că, la finele acestei luni, expiră şi termenul până la care populaţia şi agenţii economici trebuie să-şi onoreze dările către bugetul municipal. „Aşteptăm sfârşitul lunii septembrie pentru a mai încasa ceva din taxele şi impozitele sucevenilor. Trebuie spus clar, este a doua rată, după care se pot aplica penalităţi celor care nu îşi plătesc taxele şi impozitele”, a arătat adjunctul şefului executivului sucevean. Harşovschi precizează că aşteptată este, însă, suma de 7,3 milioane de lei  din Programul „Termoficare 2006-2020”, Ion Lungu, şeful administrativului aflându-se în Bucureşti, pentru a cere deblocarea fondurilor necesare plăţii lucrărilor efectuate până acum de constructorul Consix Bucureşti.  
·        O parte din aceste şantiere vor fi finalizate, iar altele vor fi conservate.

Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat disponibilizarea a  banilor a fost dată în urmă cu aproximativ 2 luni, după care s-a semnat contractul de finanţare, iar recent s-a obţinut şi avizul ANRE. Autorităţile locale datorează 4 milioane de lei firmei Loial Impex, care intervine la modernizarea cu lămpi LED a sistemului de iluminat public, suma reprezentând decontări din fonduri elveţiene nerambursabile operate cu întârziere. Cu plata la zi, municipalitatea se află către societatea Victor Construct Botoşani, care amenajează Zona de agrement „Tătăraşi”, şi cu execuţie ce va fi dată gata, conform promisiunilor, la finele lunii în curs.  De altfel, aceeaşi firmă s-a angajat ca, până la sfârşitul anului, să termine şi cele 80 de noi locuinţe ANL de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”. Harşovschi a mai arătat că asfaltarea străzii „Constantin Moraru” din Iţcani va fi dusă la capăt în această săptămână, în timp ce pe strada „Lev Tolstoi” din Burdujeni se lucrează la canalizarea pluvială. „Suntem contra cronometru, pentru că deja vremea miroase a toamnă. Acum e cald, apoi e frig, dar eu zic că o parte din aceste şantiere vor fi finalizate, iar altele vor fi conservate, la finele lunii noiembrie, sperăm noi”, a punctat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava.