15 septembrie 2017

Un bar, o cizmărie, 19 tarabe, fructe şi legume, mistuite de foc în Piaţa Burdujeni 

·        Un bărbat a suferit arsuri la nivelul mâinilor, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.
Un incendiu de amploare a izbucnit vineri dimineaţa, în Piaţa agroalimentară din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. 
Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au fost alertaţi în jurul orei 2.46 şi, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea focului. La sosirea echipajelor de intervenţie, în piaţa Burdujeni ardeau mai multe tarabe şi acoperişul unui bar, existând pericolul propagării la construcţiile învecinate, inclusiv la blocurile de locuinţe. 
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor. Ulterior, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru tratament de specialitate. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, au ars 19 tarabe şi bunuri din interiorul acestora, respectiv ambalaje, legume şi fructe. A mai căzut pradă flăcărilor structura din lemn de la acoperişul barului, pe  o suprafaţă de 110 de metri pătraţi, precum şi cel al unei cizmării, pe 3 metri pătraţi. S-au degradat alte 5 tarabe şi bunuri materiale ale barului, adică tâmplărie din PVC, uşi metalice şi mobilier din interior. Cauza probabilă de izbucnire a focului a fost stabilită ca fiind flacăra provenită de la o lumânare tip candelă, lăsată aprinsă şi nesupravegheată, incendiul fiind lichidat la ora 5:20.