07 septembrie 2017

Suceava, primul din Regiunea de Nord-Est care are cale liberă la accesarea finanţării europene
·        În cadrul Axei prioritare nr. 4 "Mobilitate urbană durabilă" a POR 2014-2020, Primăria va cere finanţare nerambursabilă de circa 32 de milioane de euro.   
·        „Până pe 29 decembrie, putem depune proiectele pe care le avem pregătite, începând cu autobuzele, grădiniţele şi centrul multifuncţional de la Iţcani”, a reliefat edilul-şef Ion Lungu.
Suceava este prima reşedinţă de judeţ din Regiunea de Dezvoltare Nord Est care a depus şi obţinut aprobarea documentelor strategice pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile în cadrul Axei nr. 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Primarul Ion Lungu a anunţat că pe 30 august Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a dat Sucevei „lumină verde” la depunerea de proiecte aferente exerciţiului financiar în curs. Aceasta după ce Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) au fost declarate conforme şi acceptate. „Suntem primul municipiu reşedinţă de judeţ din zona de Nord-Est care are această aprobare, fiind şi primii care au depus documentele strategice. Ca atare, până pe data de 29 decembrie, putem depune proiectele pe care le avem pregătite, începând cu achiziţia autobuzelor electrice, grădiniţelor şi Centrului multifuncţional de la Iţcani”, a reliefat Ion Lungu, ocupantul fotoliului administrativ din Areni.      

Municipiul Suceava ar putea accesa 24,5 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice; 0,54 milioane de lei pentru înfiinţare unei zone de agrement şi consolidarea Dealului "Mănăstirii Teodoreni"; 3,25 de milioane de euro pentru "Centrul multifuncţional Iţcani" şi 3,62 de milioane de euro pentru grădiniţele din Burdujeni-sat şi din cartierul Obcini, respectiv un total de 31,91 de milioane de euro. Toate aceste proiecte ar urma să fie depuse în cadrul Axei prioritare nr. 4 "Mobilitate urbană durabilă"  a POR 2014-2020.