01 septembrie 2014

După reluarea furnizării,
Mii de suceveni din Obcini, fără apă caldă din cauza unei conducte care a cedat
·        Este vorba despre o porţiune cu adevărat problematică de pe Bulevardul „Gavril Tudoraş”, în ultimii doi ani, în zonă având loc 16 avarii. 
·        În timp ce în curtea Termica sunt aprovizionate conducte moderne preizolate, Primăria nu alocă bani pentru susţinerea lucrărilor de înlocuire a elementelor putrede.

 Termica, societatea de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic a reluat, sâmbătă seara, alimentarea cu apă caldă a abonaţilor sistemului centralizat de termoficare. După etapa prealabilă de umplere a conductelor, apa caldă a ajuns, pentru prima dată, după ora 18.00, la locuitorii cartierului sucevean Obcini, ulterior intrându-şi în rol şi punctele termice din celelalte cvartale. Însă puţini obcineni au putut să facă o baie fierbinte, deoarece, doar după circa 3 ore, robinetele au redevenit simple obiecte de decor. 
Este vorba despre branşaţii la cele trei puncte termice din partea superioară a cvartalului, cauza întreruperii reprezentând-o cedarea a două porţiuni alăturate de conductă de pe bulevardul „Gavril Tudoraş”, vizavi de Şcoala „Ion Creangă”. Chiar dacă a fost duminică, echipa de intervenţie a muncitorilor de la Termica a lucrat toată ziua la remedierea defecţiunii, directorul de „Termoficare”, Nicu Frunzaru, prezent la faţa locului, declarându-ne că de vină este o conductă veche, mâncată de rugină, care a necesitat 3 petice, pe distanţă de circa de 15 metri. Frunzaru spune că porţiunea cu pricina de pe Bulevardul „Gavril Tudoraş este una de-a dreptul problematică, în ultimele două sezoane reci în zonă înregistrându-se nu mai puţin de 16 avarii. Pe de altă parte,  directorul  de termoficarea ţinut să precizeze că în timp ce în curtea Termica sunt aprovizionate conducte moderne preizolate, Primăria municipiului Suceava, proprietarul sistemului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, nu alocă bani de la buget în vederea susţinerii lucrărilor de înlocuire a elementelor putrede.  Nicu Frunzaru a dat asigurări că, în condiţiile în care nu ar mai fi intervenit şi alte necazuri, furnizărea apei calde în cartierul Obcini ar fi urmat să fie reluată după ora 19.00. Anul acesta reparaţiile la relele termoficare au fost programate a avea loc în intervalul 18-31 august.