26 septembrie 2014

„Există foarte mulţi oameni care nu ar mai trebui să mai stea în sistem”
·        a opinat, în Suceava, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, care a precizat că va propune modificări la actualul cadru legislativ.   

„Tratez fiecare zi de mandat ca şi cum ar fi ultima”, a declarat ieri, în Suceava, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, invitat la Conferinţa „Afaceri.ro”, organizată la Camera de Comerţ şi Industrie.  „Acesta este abordarea pe care o am şi care, tot timpul din 1990 încoace, de când sunt în administraţie am avut-o ca mod de lucru”, a subliniat Teodorovici care le-a vorbit oamenilor de afaceri suceveni despre ultimele apeluri pentru finanţarea de proiecte în cadrul programării 2017-2013, cât şi despre fondurile europene 2014-2020, ca oportunităţi de dezvoltare a României. Ministrul Fondurilor Europene reliefat că absorbţia finanţării comunitare nu constituie un obiectiv sine, ci doar un indicator a ceea ce se întreprinde, ca măsuri, în economie. 
„O absorbţie ridicată arată că România s-a schimbat din punct de vedere economic, că probleme de sistem au dispărut. Şi, atunci, un investitor vine cu altă determinare să investească în ţara noastră”,  a precizat Eugen Orlando Teodorovici. Ministrul Fondurilor Europene a arătat că intenţionează - plecând chiar de la ministerul pe care îl conduce - să propună modificări la actualul cadru legislativ, „cel puţin în zona fondurilor europene”. „Din păcate, actualul cadru legislativ nu ajută, existând foarte mulţi oameni care nu ar mai trebui să stea mai în sistem. Eu nu mai vreau ca să fie funcţionari publici, cei care lucrează în această zonă a fondurilor europene. De ce? Pentru a putea angaja mai uşor, a plăti mai bine şi a concedia mai uşor, atunci când nu sunt respectaţi beneficiarii cu care intră în relaţie”, a explicat Eugen Orlando Teodorovici