04 septembrie 2014

 Ministrul Teodorovici, va prezenta, în Suceava, noile finanţări nerambursabile europene   
·        Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, spune că discuţii vor fi purtate cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi, în egală măsură, cu potenţialii beneficiari din sectorul privat.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, ar putea veni, la sfârşitul acestei luni, în Suceava, pentru a prezenta programele accesibile şi fondurile disponibile în perioada 2014-2020, conform Acordului-cadru de asociere al României cu Uniunea Europeană. Anunţul este făcut de preşedintele Consiliului judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, potrivit căruia administraţiile locale din judeţul Suceava au deja un portofoliu important de proiecte în aşteptare. Ministrul Teodorovici urmează a purta discuţii cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi, în egală măsură, cu potenţialii beneficiari din sectorul privat. Nechifor susţine că noile axe de finanţare care se adresează ţării noastre, vizează inclusiv pe antreprenori, iar judeţul Suceava are deja, în acest sector, un număr important de investiţii materializate cu fonduri atrase de la UE. „Pregătim proiectele care sunt în aşteptare pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Mă refer, în special, la localităţile care au în deja în portofoliu proiecte de alimentare cu apă şi de canalizare, de drumuri sau alte proiecte similare în zona edilitară. Probabil că, la finele acestei luni, vom avea  mai multe elemente legate de Acordul-cadru de asociere al României cu Uniunea Europeană în perioada 2014-2020, sens în care, în Suceava este aşteptat şi ministrul Fondurilor Europene, domnul  Eugen Teodorovici”, subliniază şeful executivului judeţean, Ion Cătălin Nechifor.
Judeţul Suceava are, potrivit Strategiei de dezvoltare economică şi socială 2011-202 un portofoliu de 1.482 de proiecte în curs de derulare, propuse/vizate şi, de asemenea, aflate în stadiul de idee.