19 septembrie 2014

Printr-un proiect cu fonduri europene,
Staţiile radio Viva FM din Suceava şi Fălticeni, dotate cu aparatură de ultimă generaţie  
·        Prin implementarea proiectului, alţi 5 jurnalişti vor lucra la cele două posturi de radio, la care se va adăuga unul nou în Rădăuţi.      

Cele două staţii de radio Viva FM din municipiile Suceava şi Fălticeni au fost dotate cu echipamente performante graţie finalizării implementării proiectului „Dezvoltarea serviciilor şi creşterea competitivităţii prin achiziţie de echipamente performante la societatea Stil Media Suceava”. Proiectul a fost derulat în intervalul februarie-septembrie 2014, iar după cum a informat ieri, într-o conferinţă de presă, administratorul firmei, Monica Prisăcaru, acesta a avut valoarea eligibilă nerambursabilă de 710.791 lei. 
Responsabil de proiect, Monica Prisăcaru, ne-a declarat că finanţarea a fost acordată în baza schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea micro-întreprinderilor, din cadrul Axei prioritare „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local” a Programului Operaţional Regional 2007-2013. Prin proiect s-au achiziţionat echipamente IT, programe informatice, utilaje şi echipamente tehnologice performante pentru modernizarea activităţii desfăşurate în cadrul a două posturi de radio locale, care se adresează publicului larg din Suceava şi Fălticeni. Prin proiect au fost create noi locuri de muncă, pe lângă susţinerea celor deja existente în cadrul societăţii angajate fiind încă 5 persoane. „Ne-am echipat şi utilat cele două posturi de radio la standarde tehnice superioare”, a declarat Monica Prisăcaru, subliniind că, anul trecut, Consiliul Naţional al Audiovizualului a premiat Viva FM pentru debut, ceea ce reprezintă o mândrie pentru tinerii jurnalişti suceveni. Directorul Viva FM, Marius Cocoş, a ţinut să arate că proiectul amintit constituie materializarea visului de a avea echipamente de cea mai înaltă performanţă.  Realizatorul Călin Bîrleanu i-a invitat pe suceveni să asculte Viva FM, astfel încât să se convingă de calitatea noilor achiziţii, cât şi de cea a emisiunilor celor două echipe de la radio. Autoritatea de management pentru POR este Ministerul Dezvoltării Regionale Şi Administraţiei Publice, iar organismul intermediar responsabil cu implementarea programului în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.