02 septembrie 2014

Ion Lungu, primarul Sucevei, verifică modul în care şcolile sunt pregătite pentru noul an şcolar 
·        Fonduri au fost alocate pentru toate unităţile de învăţământ, în cei 10 ani de când Lungu este la conducerea urbei, de la buget fiind disponibilizate circa 15 milioane de euro.
·        „Sigur, mai sunt necesare şi alte alocări, însă, învăţământul a fost şi rămâne o prioritate”, reliefează ocupantul fotoliului din Areni
Primăria municipiului Suceava face eforturi pentru ca anul şcolar 2014-2015 să fie deschis în condiţii bune, a anunţat ieri, şeful municipalităţii, Ion Lungu, care a precizat că, personal, va verifica modul în care pregătirile se desfăşoară la fiecare dintre unităţile de învăţământ din capitala de judeţ. „Importantă este pregătirea noului an şcolar, iar Primăria face eforturi în acest sens. Personal voi merge la toate unităţile de învăţământ, să mă sigur că sunt îndeplinite, din punct de vedere administrativ, toate condiţiile pentru începerea noul an de învăţământ”, a declarat şeful administraţiei locale.
Primarul a iterat că fonduri au fost alocate pentru toate unităţile şcolare de pe raza municipiului, în cei 10 ani de când este la conducerea urbei, cu destinaţia reparaţii în şcoli, de la bugetul local fiind disponibilizate circa 15 milioane de euro. „Sigur, mai sunt necesare şi alte alocări, însă, învăţământul a fost şi rămâne o prioritate”, reliefează ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că peste 40% din cheltuielile făcute din vistieria municipală o reprezintă cele cu învăţământul.

Pe de altă parte, în acest context, Lungu a ţinut să precizeze că a fost aprobată finanţarea finalizării cu fonduri europene nerambursabile a sălii de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi Campusului sportiv al Liceului cu Program Sportiv din reşedinţa de judeţ.„Vom face rectificări de buget pentru a prinde aceste fonduri în bugetul local, în aşa fel încât să demareze efectiv lucrările de la celw două unităţi şcolare”, a  explicat edilul-şef.  În municipiul Suceava există 42 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar preuniversitar, acestea aparţinând de 31 de centru bugetare.