09 septembrie 2014

În preajma începerii noului an  de învăţământ, 
Primăria a dat semnalul prinderii maidanezilor de pe lângă şcoli   
 Acolo unde ştim, din experienţă, că avem probleme cu unii iubitori de animale mai determinaţi, vom fi însoţiţi şi de poliţiştii locali”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.
Începând de ieri, Primăria municipiului Suceava a demarat acţiunea de capturare a câinilor comunitari fără stăpân, informează directorul Direcţiei de Ecologizare, Mihai Hostiuc. „Avem o prioritate zero. Este vorba despre unităţile de învăţământ, acolo unde există probleme deosebite”, a precizat Hostiuc. Potrivit acestuia, echipele serviciului specializat al executivului cât şi cele ale asociatului Diasil Service vor prinde, până luni, la începerea noului şcolar, animalele care hoinăresc prin preajma Şcolii generale nr. 3, Colegiului naţional „Mihai Eminescu”, Colegiului naţional „Spiru Haret”, Colegiului naţional „Dimitrie Cantemir”, Scolii generale nr. 10, Şcolii generale nr. 11, precum şi cele de pe lângă grădiniţele de pe raza municipiului reşedinţă. Directorul Direcţiei de Ecologizare face cunoscut că, ulterior, se va trece la prinderea câinilor hoinari din raza de competenţă a asociaţiilor de proprietari, Mihai Hostiuc făcând apel la şefii acestor din urmă structuri să „desconspire” zonele în care se află haitele cele mai periculoase.  Pe de altă parte, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, reliefează că, până la finele acestuia an, vor fi adunaţi şi transportaţi în cele două adăposturi de pe malului râului Suceava circa 750 de câini fără stăpân, din rândul celor agresivi şi periculoşi. 
Viceprimarul Ovidiu Doroftei arată că, în anul 2013, lucrătorii serviciului de specialitate al administrativului au prins circa 500 de canine vagabonde, acţiunea din anul în curs axându-se pe zonele din care au fost făcute cele mai multe reclamaţii. „Acolo unde ştim, din experienţă, că avem probleme cu unii iubitori de animale mai determinaţi, vom fi însoţiţi şi de poliţiştii locali”, a declarat adjunctului şefului executivului local, Ovidiu Doroftei.                 
Primăria municipiului Suceava a semnat un contract de asociere cu societatea comercială Diasil Service operator care, în perioada următoare, în cooperare cu serviciul specializat al administraţiei locale, se va ocupa de capturarea şi transportarea câinilor fără stăpân în adăposturile de pe malul râului Suceava.