18 septembrie 2014

Pe motiv de handbal, 
Prefectul Sinescu cere ministrului Sănătăţii să-l demită pe şeful Serviciului de Ambulanţă, dr. Martiniuc
Din cauza neasigurării asitenţei medicale, C.S „Universitatea” Suceava a pierdut, la masa verde, cu 10 goluri în faţa CSU Dinamo Bucureşti, sucevenii fiind penalizaţi şi cu un punct în clasament.
Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava a solicitat ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să analizeze şi să procedeze, în funcţie de cele constatate, la destituirea dr. Daniel Martiniuc, managerului general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava. Prefectul de Suceava a luat această decizie ca urmare a neasigurării, de către SJA Suceava, a asistenţei medicale, respectiv a unei ambulanţe de tip A1+A2, pe durata meciului de handbal dintre echipa Clubul Sportiv „Universitatea” Suceava şi Clubul Sportiv Uinivesitar Dinamo Bucureşti, din cadrul Ligii naţionale de handbal masculin, aceasta în ciuda faptului că între cele două părţi există un contract încheiat în acest sens. De asemenea, încă de pe data de 8 septembrie, Clubul Sportiv „Universitatea” înaintase către Serviciul Judeţean de Ambulanţă o cerere  scrisă specială pentru asistarea medicală a întâlnirii handbalistice din 17 septembrie. „Grave deficienţe de organizare şi un management defectuos al Serviciului de Ambulanţă m-a făcut să solicit demiterea domului Martiniuc. Este un gest impardonabil, mai ales că exista şi contract semnat, dar şi o solicitare scrisă, fiind evident că obligaţiile care reveneau Serviciului de Ambulanţă nu au fost îndeplinite”,  a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.
Din cauza neasigurării respectivei ambulanţe, echipa C.S „Universitatea” Suceava a pierdut, la masa verde, cu 10 goluri în faţa CSU Dinamo Bucureşti, suceveni fiind penalizaţi şi cu un punct în clasament.