25 septembrie 2014

Patinoarul artificial ar putea fi acoperit printr-un proiect cu finanţare europeană
·        Anul acesta, cu fonduri locale de 50.000 de lei montată a fost o centrală termică pe gaze naturale, instalaţia de încălzire în sistem centralizat fiind foarte uzată şi nemaidând randament.
·        În 2008, cu 600.000 de lei investiţii a fost reabilitată pista şi înlocuită vechea instalaţie frigorifică pe bază de amoniac, care prezenta reale riscuri de producere a unor accidente.
Primăria municipiului Suceava a înaintat Federaţiei Române de Hochei o scrisoare prin care îşi exprimă intenţia de demara lucrări de acoperire cu fonduri europene a Patinoarului artificial. Şeful administraţiei publice locale, Ion Lungu, a declarat că proiectul vizează intervenţii de modernizare care ar permite obiectivului de pe strada „Universităţii” să găzduiască competiţii de anvergură naţională sau chiar internaţională.     „Există un program în acest sens şi intenţionăm, pe lângă pista care este refăcută, să modernizăm Patinoarul, pentru a găzdui competiţii naţionale şi chiar internaţionale. Suntem parteneri în acest proiect şi sperăm să atragem fondurile europene disponibile”, a reliefat Lungu.  Edilul-şef spune că, din bani de la bugetul local, montată a fost o nouă centrală termică, instalaţia de încălzire în sistem centralizat fiind foarte veche şi nemaidând randament. „Vestiarele, magaziile, grupurile sanitare, toate  sunt astăzi încălzite printr-o centrală termică proprie pe gaze naturale”, a precizat Ion Lungu, menţionând că noua instalaţie a costat 50.000 de lei, în timp ce reabilitarea conductelor de transport şi distribuire din sistemul centralizat ar fi ajuns la câteva sute de mii de lei. 
În urmă cu aproape 1 an, Ion Lungu sublinia că, întrucât resursele bugetare locale sunt limitate, una dintre variantele de acoperire a Patinoarului ar fi constat inclusiv în perfectarea unui parteneriat public privat cu o firmă interesată. În 2008, cu 600.000 de lei investiţii a fost reabilitată pista şi înlocuită instalaţie frigorifică pe bază de amoniac, care prezenta reale riscuri de producere a unor accidente. Echipamentele noi sunt în conformitate cu normele europene, folosind freoni ecologici.