26 noiembrie 2013

Un nou început pentru finanţările europene, o oportunitate pentru autorităţile locale  
·        Autorităţile administraţiei publice să fie conştiente de necesitatea creării de condiţii pentru „implantarea de afaceri” la nivel local, este de părere şeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor.
Începând din 2014, autorităţile administraţiei publice vor putea beneficia de oportunităţile de accesare de proiecte şi obţinerea de finanţării în cadrul programării bugetare a UE până în anul 2020, a opinat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.  „Sunt convins că anul 2014 va fi un an bun pentru autorităţile locale, unul care va însemna un nou început pentru finanţările europene”, evidenţiază şeful executivului judeţean sucevean.

Nechifor susţine că, pe de altă parte, Parlamentul European a decis, în urmă cu câteva zile, ca România să beneficieze de regula „n+3” în ceea ce priveşte finanţările europene, aceasta însemnând un supliment de încă 1 an pentru cheltuirea fondurilor angajate de ţara noastră pentru perioada 2007-2013. „Procesul pe care urmează să îl avansăm împreună cu colegii din administraţia publică locală va fi un proces de dezvoltare şi sper ca sursele de finanţare să fie multiple. Mă gândesc la surse guvernamentale, surse europene, dar şi surse private”, susţine şeful administraţiei judeţene. Nechifor crede este momentul ca România să fie deschisă înspre investiţii, iar autorităţile administraţiei publice să fie conştiente de necesitatea creării de condiţii pentru „implantarea de afaceri” la nivel local, în vederea creării de noi locuri de muncă.  „Politica Consiliului Judeţean Suceava este un foarte categorică, una deschisă către viitor, înspre o relaţie transparentă, directă, cu mediul privat de afaceri”, a explicat preşedintele Consiliului judeţean Suceava, Cătălin Suceava.