20 noiembrie 2013

Suceava a câştigat în competiţia cu Constanţa pentru organizarea Festivalului mondial al cinematografiei non-profesionale 
Suceava a câştigat în faţa municipiului Constanţa în competiţia pentru găzduirea Festivalului şi Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema(UNICA), manifestări care vor fi ţinute anul 2016, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul  reşedinţei de judeţ, Ion Lungu, care a precizat că aşa a hotărât Comitetul executiv al Asociaţiei Naţionale Cinecluburilor din România.  „Suceava a obţinut, dintr-un total de 15, 12 voturi , două - <împotrivă> şi o abţinere. Eu zic că este un lucru bun, un eveniment cultural important pentru oraşul nostru, până atunci, cu siguranţă, urmând a fi finalizat şi Centrul cultural , a precizat şeful executivului sucevean.  
Ion Lungu a precizat că în alegerea făcută de organizatori a contat mult credibilitatea, celeritatea cu care s-a răspuns solicitării, cât şi renumele Bucovinei. Printre condiţiile cerute pentru găzduirea Festivalului mondial al cinematografiei non-profesionale se numără asigurarea unei săli de spectacole cu 300 de locuri, în care să se poată proiecta realizările cinematografice ale amatorilor participanţi. Pe de altă parte, sala de conferinţe multimedia cu 60 de locuri este asigurată la Centrul de conservare a tradiţiilor populare, municipalitatea trebuind să ofere şi inclusiv masă şi cazare.  „Sunt nişte costuri minime, este un festival important, şi este o onoare pentru noi să fim gazda acestui festival”,  a conchis edilul şef Ion Lungu.            

Primăria va organiza o serie de acţiunii cu caracter de promovare a Sucevei şi Bucovinei la festivalurile din Slovacia din 2014 şi Rusia, din 2015, prilejuri cu care vor fi distribuite broşuri turistice plante informative.