21 noiembrie 2013

La Bursa de astăzi,
Nouă angajatori, interesaţi să încadreze tineri defavorizaţi
·        Oferite sunt locuri de muncă din domeniile serviciilor, alimentaţiei publice, construcţiilor, prelucrării lemnului, intermedierilor financiare şi activităţilor de cadastru.
Nouă angajatori din judeţul Suceava oferă slujbe, astăzi, la Bursa locuri de muncă pentru tinerii defavorizaţi, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava. 

Potrivit directorului executiv Mirela Adomnicăi, participanţii la târgul de job-uri ar putea să opteze pentru slujbe din domeniile serviciilor, alimentaţiei publice, construcţiilor, prelucrării lemnului, intermedierilor financiare şi activităţilor de cadastru. „În eventualitatea angajării unui tânăr cu risc de marginalizare socială, angajatorul de inserţie beneficiază lunar, de o sumă egală cu salariul de bază al tânărului, plafonată la 1.000 de lei, pe o durată de 1-3 ani. Dacă contractul de muncă al tânărului este menţinut şi după această perioadă, angajatorul beneficiază, timp de 2 ani, de jumătate din indemnizaţia şomaj care i s-ar fi cuvenit tânărului, dacă raportul de muncă ar fi încetat”, a precizat Mirela Adomnicăi. La Bursa locurilor de muncă pentru tinerii defavorizaţi sunt aşteptaţi tineri cu dizabilităţi din evidenţa AJOFM; victime ale traficului de persoane; tinerii care provin din sistemul de protecţie a copilului; tinerii care au executat pedepse privative de libertate; tineri în vârstă de până la 26 de ani şi care au copii întreţinere, precum şi alte persoane interesate să-şi găsească un loc de muncă.