29 noiembrie 2013

Plata navetei cadrelor didactice din învăţământul special, restantă încă din luna august
·        Aleşii judeţeni au aprobat ieri o hotărâre pentru alocarea sumei necesare decontării drepturilor dascălilor navetişti.  
Consilierii judeţeni suceveni au aprobat, cu prilejul şedinţei ordinare lunare, decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice din învăţământul special, respectiv a celor care lucrează în instituţiile şcolare de profil din subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Suma disponibilizată prin hotărâre a aleşilor este de 23.898 de lei, unii dintre profesorii navetişti neluându-şi drepturile în cauză încă din luna august. În urma votului plenului Consiliului Judeţean, plăţile au fost aduse la nivelul lunii octombrie, în posesia drepturilor cuvenite intrând cadrele didactice navetiste care predau la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Andrei” Gura Humorului, Grădiniţa Specială Fălticeni, Şcoala Profesională Specială Cîmpulung Moldovenesc, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Şcoala Gimnazială Specială, „Sfântul Stelian” Rădăuţi şi Liceul Tehnologic Special Bivolărie.   
Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 prevede că personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, care nu dispune de o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport  de la domiciliu la locul de muncă şi invers, respectiv a celor cu deplasarea între localitatea de reşedinţă şi cea în care îşi are sediul unitatea de învăţământ.

Finanţarea cheltuielilor amintite este prinsă în bugetele unităţilor şcolare, iar aprobarea decontării drepturilor personalului navetist se face în şedinţă a Consiliului Judeţean sau a consiliilor locale, la propunerea consiliilor de administraţie din şcoli.