01 noiembrie 2013

Suceava şi Iaşi, legate printr-un nou drum judeţean, modernizat
·        „Ceea ce avem în plan este de foarte mare amploare, deoarece unim două capitale de judeţe”, declară preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.
·        În total, este vorba despre 80 km de infrastructură rutieră care ar putea fi modernizată prin viitorul Program Operaţional  Regional.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a avut ieri, în Dolhasca, o discuţie cu omologul său de la Iaşi, Cristian Adomniţei, prilej cu care s-a abordat intenţia amenajării unei rute care uneşte cele două judeţe. „Avem în vedere o bretea care să traverseze şi municipiul Suceava, şi care să facă legătura cu localităţile Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, Liteni, Dolhasca, şi care să treacă, mai departe, în judeţul Iaşi. Practic, unim cele două capitale de judeţ, printr-un nou drum judeţean modernizat. El există în acest moment, dar sunt drumuri care s-au proiectat şi construit în anii 70 şi care nu mai rezolvă, din punct de vedere al traficului, ceea ce reprezintă solicitări ale momentului”, a explicat Cătălin Nechifor. Fondurile urmează a fi obţinute printr-un proiect similar celor aferente Programului Operaţional Regional(POR), şeful administraţiei judeţene sucevene precizând că, în această perioadă, Parlamentul European şi Comisia Europeană urmează se decidă asupra formei finale a cadrului multianual de finanţare pentru intervalul 2014-2020. „Practic, aceşti bani vor fi disponibili pentru a derula proiecte de infrastructură rutieră, iar ceea ce avem în plan este de foarte mare amploare, deoarece unim două capitale de judeţe, Iaşi şi Suceava”, subliniază preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Cătălin Nechifor arată că, pe lângă faptul că drumul judeţean Dolhasca-Suceava devine o alternativă la drumul naţional, acesta se va prelungi şi de cealaltă parte a municipiului reşedinţă de judeţ, înspre Moara, Drăgoieşti, Zahareşti, Stroieşti, iar mai apoi înspre Vîlcele, Costîna, Todireşti şi Dărmeneşti. În total, este vorba despre 80 km de infrastructură rutieră care ar putea fi modernizată prin viitorul Program Operaţional  Regional. „Este o finanţare foarte benefică pentru autorităţi, cofinanţarea fiind de 2%, la care se adaugă şi cheltuielile neeligibile. Însă, pe ansamblul efortul nu va fi mare din partea autorităţilor judeţene”, a conchis şeful executivului judeţean sucevean, Cătălin Nechifor.