06 noiembrie 2013

DSVSA Suceava confirmă prezenţa salmonelei la puii „Griller” de la Selgros     
·        Cantitatea de 3.472 kg livrată de Avicola Călăraşi şi retrasă din consum este dirijată înspre incinerare.
 Ieri, în urma analizelor de laborator, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a confirmat prezenţa salmonelei pe probele de carne de pui congelat la pungă, sortiment „griller”, cu origine societatea comercială Avicola Călăraşi. Printr-un comunicat de presă, semnat de responsabilul „Comunicare, raţii publice şi mass media”, dr. Dănuţ Corneanu,  DSVSA anunţă că, la Selgros, din cantitatea de 3.472 kg retrasă din consum, la solicitarea operatorului, s-au recoltat probe, conform procedurilor interne, în cadrul programelor proprii de autocontrol ale companiei. Astfel, pe data de 6 noiembrie, DSVSA Suceava a emis buletinul de analiză nr. 22.451, prin care se confirmă prezenţa salmonelei netipizate. „Serviciile veterinare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor sanitare veterinare şi dirijarea la neutralizare, respectiv înspre incinerare”, a declarat dr. Dănuţ Corneanu.         

Cu o zi în urmă, prefectul Florin Sinescu anunţa că,  pedurata verificării respectării a condiţiilor de comercializare a cărnii de pasăre livrată de Avicola Călăraşi - asupra căruia s-au lansat suspiciuni privind calitatea produsului - s-a constatat că, în perioada august-octombrie 2013, în judeţul Suceava, cantitatea recepţionată a fost de 16.289 kg, din care s-au vândut 12.612,2 kg. În urma sesizărilor înregistrate la nivel naţional, în perioada 28-30 octombrie, din unităţile de retail şi magazinele sucevene a fost retrasă de la vânzare şi pusă sub sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 3.580,5 kg de carne de pui.