·
Cantitatea de 3.472 kg livrată de Avicola Călăraşi şi retrasă
din consum este dirijată înspre incinerare.
Ieri, în urma analizelor de laborator, Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a confirmat prezenţa
salmonelei pe probele de carne de pui congelat la pungă, sortiment „griller”, cu
origine societatea comercială Avicola Călăraşi. Printr-un comunicat de presă,
semnat de responsabilul „Comunicare, raţii publice şi mass media”, dr. Dănuţ
Corneanu, DSVSA anunţă că, la Selgros, din
cantitatea de 3.472 kg retrasă din consum, la solicitarea operatorului, s-au
recoltat probe, conform procedurilor interne, în cadrul programelor proprii de autocontrol
ale companiei. Astfel, pe data de 6 noiembrie, DSVSA Suceava a emis buletinul
de analiză nr. 22.451, prin care se confirmă prezenţa salmonelei netipizate. „Serviciile
veterinare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului,
întocmirea documentelor sanitare veterinare şi dirijarea la neutralizare,
respectiv înspre incinerare”, a declarat dr. Dănuţ Corneanu.
Cu o zi în urmă, prefectul Florin
Sinescu anunţa că, pedurata verificării respectării
a condiţiilor de comercializare a cărnii de pasăre livrată de Avicola Călăraşi
- asupra căruia s-au lansat suspiciuni privind calitatea produsului - s-a constatat
că, în perioada august-octombrie 2013, în judeţul Suceava, cantitatea
recepţionată a fost de 16.289 kg, din care s-au vândut 12.612,2 kg. În urma sesizărilor
înregistrate la nivel naţional, în perioada 28-30 octombrie, din unităţile de
retail şi magazinele sucevene a fost retrasă de la vânzare şi pusă sub
sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 3.580,5 kg de carne de pui.