29 noiembrie 2013

Aleşii suceveni au aprobat disponibilizarea banilor pentru drepturile salariale ale dascălilor
·        Sunt asigurate salariile până la sfârşitul anului”, a subliniat şeful municipalităţii
Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat, în şedinţă ordinară  , rectificarea bugetului local cu 4,51 de milioane de lei. Potrivit a unei adrese a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, fondurile respective  provin din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, 4,33 de milioane de lei luând calea asigurării cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar sucevean, iar 172.600 de lei fiind orientate acoperirea unor cheltuieli materiale, respectiv a celor cu bunurile şi serviciile. Primarul Ion Lungu a declarat că fondurile nu au putut fi disponibilizate conform votului din şedinţa anterioară, întrucât nu se ştia repartizarea efectivă a lor pe centre bugetare şcolare. „Conform compartimentelor de specialitate ale executivului, sunt asigurate salariile până la sfârşitul anului”, a subliniat şeful municipalităţii.     
Tot în cadrul şedinţei ordinare de ieri, aleşii au aprobat alocarea a 2.500 de lei pentru premierea sportivului Sergiu Ionuţ Corban, care a obţinut, cu echipa naţională a României, medalia de aur la Campionatul european de minifotbal desfăşurat în luna octombrie, în Grecia.

Totodată, capitolul „Cultură, recreere şi religie” a fost rectificat în plus cu 300.000 de lei, banii urmând fi îndreptăţiţi înspre echipa universitară suceveană de handbal masculin. Astfel, aflată în mare nevoie financiară, prin încheierea unui contract de asociere privind promovarea imaginii municipiului Suceava. C.S „Universitatea” va primi suma amintită până la finele anului 2013, de anul viitor urmând a fi găsită o nouă formă de finanţare acestei ramuri sportive. Banii au fost luaţi din prevederile bugetare pentru Programul anual al finanţărilor nerambursabile din fonduri publice în cadrul căruia handbalul sucevean a fost universitara fost finanţat până în acest an. Primarul Ion Lungu  anunţat că, deja, oprimă tranşă de 100.000  de lei a ajuns deja la C.S. „Universitatea”.