26 noiembrie 2013

Compania germană Pffeifer, constructor POS-Mediu. amendată cu 9.000 de lei  de către Primăria Suceava  
·        „Cred că trebuie pusă o pancartă  cum că , a spus ieri primarul Ion Lungu.
·        Lucrările POS-Mediu se derulează necorespunzător şi în alte localităţi ale judeţului,  „sau  chiar mai rău” decât în Suceava.
Primăria Suceava a amendat cu un total de 9.000 de lei firma germană Pfeiffer care lucrează la extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi a celor de canalizare din reşedinţa de judeţ, printr-un proiect cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Mediu. Demersul survine unor atenţionări repetate a firmei constructoare, şeful administraţiei locale, Ion Lungu, precizând că responsabilii acesteia au avut o atitudine sfidătoare, timp de o lună întreagă tot promiţând că  aduc la starea iniţială carosabilul afectat de intervenţii, în cartierul Obcini. Lungu spune că a vizitat personal şantierul şi a constat că situaţia de la faţa locului era dezastruoasă. „Sunt lucrări făcute în bătaie de joc, gropi nesemnalizate, lucrări de pregătirea abandonate, subtraversări neumplute cu nisip, neputând circula nici maşinile şi nici pietonii. Este un dezastru şi tocmai, de aceea, am ţinut să amendez firma Pfeiffer cu 6.000 de lei pentru strada Rulmentului şi cu un total de 3000 de lei, pentru străzile secundare <Duzilor> şi , care nu adună trafic”,  a declarat Lungu.

Primarul Sucevei a mai precizat că o întâlnire pe această temă a avut şi la Consiliul Judeţean, primarii din judeţ reclamând că lucrările POS-Mediu se derulează necorespunzător şi în localităţile pe care aceştia le conduc,  „ba  chiar mai rău” decât la Suceava. „Încercăm să ţinem lucrurile sub control, deşi nu înţeleg fenomenul, atât timp cât este greu să obţii lucrări astăzi, fiind criză economică”, a iterat Lungu, avertizând că, în condiţiile în care strada „Rulmentului” nu va fi reparată până la intrarea în iarnă, compania Pfeiffer va fi amendată din nou. Prin POS-Mediu, în municipiul Suceava, este prevăzută extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă de pe 76 de străzi, reabilitările având în plan 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puţin din centrul oraşului. Reţelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, vor intra în reabilitare. Valoarea investiţiei pentru întreg judeţul Suceava este de circa 120 de milioane de euro. La nivel judeţean sunt prevăzute lucrări de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru 5 aglomerări urbane, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Gura Humorului.