19 martie 2012


Zilele acestea,
Sute de tone de antiderapant, măturate de lucrătorii de la salubritate de pe străzile Sucevei  
Municipalitatea suceveană a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte efectuarea curăţeniei de primăvară, declară şeful executivului local Ion Lungu. Edilul şef precizează că, inclusiv sâmbătă şi duminică, s-a lucrat la eliberarea carosabilului, trotuarelor şi rigolelor de  depunerile de peste iarnă. De ieri, lucrătorii Rosal au intrat în cartierul Obcini, iar la sunt  „George Enescu” şi „Cuza Vodă”, zone în care sunt măturate sutele de tone de pietriş şi nisip împrăştiate ca şi antiderapant în iarna care a trecut. „După cum arată prognoza, vremea este încălzire, de aceea s-a intrat în linie dreaptă cu campania de curăţenie. În această săptămână se va face curăţenie în cartierele Obcini, şi , de luni începând şi vopsitul bordurilor şi băncilor din parcuri”, a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că în lucru se află proiectele peisagistice pentru amenajarea florală a sensurilor giratorii.   
Edilul şef Lungu a precizat că, în aceleaşi timp, se intervine la repararea la rece, cu pavele refolosibile, a găurilor din asfalt. Soluţia este una provizorie, deoarece, pe de o parte, procedura de licitaţie pentru desemnarea firmei asfaltatoare este în curs, iar pe de altă parte, temperaturile nocturne scăzute încă nu permit lucrul cu mixtură asfaltică. „Estimăm că asfaltarea va începe de luna viitoare, întrucât contractul pentru întreţinere şi reparaţii străzi încă nu este semnat. Pe de altă parte, este riscant să se treacă al turnat asfalt, pentru că temperaturile pot coborî sub zero grade Celsius şi nu se pot face lucrări de calitate”, explică primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ. 
Primarul Ion Lungu a ţinut să precizeze că, în perioada care vine, Primăria va asfalta, din fonduri, proprii două străzi de pământ, respectiv „Bogdan Vodă” din cartierul Zamca şi „Mihail Sadoveanu”, din preajma zonei centrale a Sucevei.