07 martie 2012


Faţă de iarna trecută,
Încasările Termica la căldura furnizată au scăzut cu 15%   
·        „Facem tot ce putem să asigurăm căldură şi confort la populaţie, dar şi populaţia trebuie să înţeleagă şi să plătească”,  a spus primarul Ion Lungu
Conducerea municipalităţii sucevene face apel la beneficiarii serviciilor Termica să-şi plătească facturile la încălzire. Primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu, a semnalat ieri, într-o conferinţă de presă, că deşi tariful pentru energia termică furnizată consumatorilor casnici a rămas neschimbat, de 185 de lei pe gigacalorie, încasările producătorului, furnizorului şi distribuitorului din Lunca Sucevei  s-au diminuat, în comparaţie cu cele de anul trecut, cu 15%. Aceasta în ciuda faptului că  respectivul preţ este unul acceptabil faţă de alte localităţi urbane din ţară, unde a depăşit şi nivelul de 300 de lei pe gigacalorie. Edilul şef a dat ca exemplu Constanţa, însă a recunoscut că municipiul de la ţărmul mării este „mai dezvoltat economic, iar oamenii sunt mai puţin săraci”. „Noi am făcut tot ce am putut să menţinem preţul gigacaloriei la 185 de lei şi, dea ceea, facem apel populaţie să plătească  cheltuielile de încălzire. După cum spunea şi directorul de la Termica, în primele două luni încasările din această iarnă, comparativ cu anul trecut, sunt mai mici cu 15%”, a accentuat ocupantul fotoliului din Areni.  
Lungu a spus că, în perioada trecută din acest an, Primăria a orientat înspre Termica subvenţii de 10 milioane de lei şi că  a solicitat Guvernului fonduri de încă 10 milioane de lei pentru plata cărbunelui necesar funcţionării CET până la finele iernii.
„Facem tot ce putem să asigurăm căldură şi confort la populaţie, dar şi populaţia trebuie să înţeleagă să plătească această gigacalorie, care este la un preţ mediu faţă de alte municipii din ţară”,  a conchis şeful administraţiei locale, Ion Lungu.