26 martie 2012


Sucevenii sunt chemaţi să aleagă zona cea mai murdară din judeţ   
·        Data de 12 mai este ziua de curăţenie generală, acţiune care se va desfăşura în cadrul Programului de voluntariat  „Lets do it România”
Comisariatul Regional Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu recomandă locuitorilor judeţului să facă propuneri cu zonele sucevene cele mai insalubre şi care ar putea să facă obiectul unei ample campanii  de curăţire.  Acţiunea ar urma să aibă loc la începutul celei de a doua decade a lunii mai, cu prilejul Ediţiei a treia a mişcării de voluntariat  „Lets do it România”. Comisarul şef regional Diana Mihaela Găşpărel informează că că, în 2012, acţiunea se desfăşura pe 12 mai, zi în care evenimentul va fi în derulare inclusiv în localităţi din Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia. „Aceasta este a treia ediţie a evenimentului care s-a bucurat de succes în 2010 şi 2011 , iar noutatea din acest an este că, în fiecare judeţ, vor fi identificate şi alese perimetrele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor având, astfel, posibilitatea de a propune şi a vota zona pe care şi-o doreşte curată”, arată şefa Comisariatului Regional Suceava al Gărzii de Mediu.
Diana Mihaela Găşpărel informează că România este pe harta mondială a „Lumii curate”, ţara noastră participând la această acţiune pentru cel de al treilea an consecutiv.  În vederea implicării active în mişcarea de anvergură naţională, comisarul şef regional Găşpărel invită să adere la proiectul „Let`s Do It, România!” atât autorităţile publice locale, cât şi instituţiile de învăţământ, societatea civilă, companiile private şi mass media.
De precizat este faptul că, anul acesta, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza, în perioada 24 martie-25 septembrie, câte o zi de curăţenie generală. Acţiunea globală de salubrizare este ţinută sub numele de „Let`s Do It, World!”, participanţii propunându-şi să aducă o schimbare reală  în starea de curăţenie a pământului, să demonstreze că le pasă de natură şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.