06 martie 2012


Modernizată în noiembrie,
Strada „Mitropoliei” s-a deteriorat şi trebuie refăcută
·        Aceeaşi soartă a avut-o şi banda de stocare de pe „Ana Ipătescu”, remedierile urmând a fi operate în garanţie   
După o iarnă grea, primul strat de asfalt de pe strada „Mitropoliei”, proaspăt modernizată, s-a deteriorat. De aceea, în comandamentul de ieri, de la sediul executivului, primarul Sucevei, Ion Lungu,  a cerut constructorului să  procedeze de urgenţă, atunci când vremea o va permite, la remedierea stricăciunilor. De suferit a avut şi banda de stocare a traficului de pe strada „Ana Ipătescu”, firma constructoare fiind obligată să procedeze la remedieri în interiorul termenului de garanţie.             Edilul şef a recunoscut că asfaltările au fost de calitate slabă,    ţi acesta pentru că s-au făcut târziu, în luna noiembrie, momente în care temperaturile coborau şi sub pragul de îngheţ .     
„Am dat ca temă ca prima operaţiune pe care trebuie să o facă cei de la  reparatul străzilor, este refacerea străzii , acolo unde şoseaua a fost lărgită de la două benzi la trei benzi, cu o bandă de parcare.  De asemenea, refăcută trebuie şi banda de stocare de pe strada <Ana Ipătescu>. Aşa cum se ştie, anul trecut lucrările au fost forţate, iar acestea s-au făcut când era risc de îngheţ afară, în luna noiembrie târziu. Este bine că s-a conturat strada, urmând ca firma constructoare să refacă aceste lucrări, care sunt în garanţie”, a declarat primarul Ion Lungu.      
Modernizarea  a 14 străzi din municipiul Suceava, inclusiv a magistralei rutieră principale, a fost câştigată  consorţiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica,  pentru aproximativ 40 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor finanţate în cadrul POR a fost dat în a treia decadă a lui septembrie, conducerea executivului cerând ca, până la venirea iernii, să fie modernizată porţiunea cuprinsă între intrarea dinspre Fălticeni şi centrul Sucevei,  mare parte din strada „Metropoliei” şi una sau două artere din cartierul Burdujeni