07 martie 2012


Cincisprezece  străzi noi în municipiul Suceava
·        Nomenclatorul sucevean se va îmbogăţi cu  artere care vor purta numele unor marcante personalităţi ale politicii, literaturii şi filozofiei
Suceava este un oraş în plină dezvoltare, a reliefat, ieri, primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu care a menţionat că această tendinţă este întărită inclusiv de expansiunea imobiliară şi apariţia de noi străzi. Cele mai multe locuinţe noi au fost construite în cartierul „Tinereţii”, de pe Dealul Mănăstirii Teodoreni, în prejma străzii „Gheorghe Doja”, în cartierul Burdujeni-sat, iar altele urmează a fi ridicate, pe loturi atribuite tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, în viitorul cartier de pe Dealul Tătăraşi. „Un număr de 15 străzi din municipiul Suceava nu au denumiri, nu sunt botezate. Este vorba despre 5 străzi din zona Gheorghe Doja, 4 străzi din Burdujeni-sat, două străzi de pe Dealul Mănăstirii şi 4 străzi de pe Dealul Tătăraşi. De aceea, am propus ca acestea să poarte numele unor marcante personalităţi româneşti din domeniile politic, literar, filozofic, nume cunoscute şi uşor de pronunţat”, a precizat edilul şef.
Astfel, nomenclatorul sucevean se va îmbogăţi cu  străzi  care vor purta numele lui Nicolae Titulescu, I.C. Brătianu, Iulie Maniu, Emil Cioran, Petru Ţuţea, Nichita Stănescu, Lucian Blaga, Titu Maiorescu, Marin Preda, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, George Călinescu, Marin Sorescu, Tudor Arghezi şi Cezar Petrescu.  Noile denumiri de artere trebuie aprobate de comisia de specialitate a Consiliului Judeţean, după care vor fi supuse aprobării Consiliului Local.  „Oamenii au nevoie de acte de identitate, de extrase de carte funciară şi, de aceea trebuie făcut acest demers”, a explicat edilul şef Ion Lungu.