07 martie 2012


Fără premii în concursul „Toţi pentru curăţenia oraşului”
·        „Nu va mai fi o premiere în bani, ci doar prin diplome, strângere de mâini şi felicitări”, a declarat primarul Ion Lungu
După înlăturarea zăpezii şi gheţii, Primăria declanşează Programul anual „Toţi pentru curăţenia oraşului”. De pe 12 martie, campania debutează cu bulevardele şi arterele principale, cu ieşirile înspre municipiile Botoşani şi Fălticeni, după care se va intra, pe rând, în toate cartierele oraşului. Între 9 şi 13 aprilie, va fi făcută curăţenie în zona unităţilor de cult şi în cimitire, astfel încât acestea să fie pregătite pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.  Primarul Ion Lungu a solicitat şi implicarea asociaţiilor de proprietari, dar a menţionat că, anul acesta, din cauza austerităţii financiare, nu se vor mai acorda premii pentru  rezultatele cele mai bune obţinute la înfrumuseţarea cartierelor.             
„Şi asociaţiile de proprietari vor fi implicate în această campanie de curăţenie. Însă, spre deosebire de ceilalţi ani, nu va mai fi o premiere în bani, ci doar prin diplome, strângere de mâini şi felicitări”, a declarat primul gospodar al oraşului. Punctajul se va acorda la capitolele salubritatea spaţiilor verzi, parcărilor, intrărilor în blocuri, dar pentru şi implicarea asociaţiilor alături de lucrătorii din campania de primăvară desfăşurată de Direcţia Domeniului Public a Primăriei. „Vrem ca, până de Paşti, oraşul să arate cât de cât bine, în aşa fel încât să primim cum se cuvine marea Sărbătoare a Învierii Domnului”, a subliniat şeful administraţiei locale, Ion Lungu. 
Reamintim că, în 2010, întrucât premiul întâi a fost anulat pe motiv de insuficientă implicare a competitorilor, pe poziţia a doua(cu 15.000 de lei recompensă) s-a situat Asociaţia  23+27 Obcini(65 de puncte). Premiul al treilea a fost adjudecat de Asociaţia 32 Burdujeni, cu 62 de puncte, iar cele 5  menţiuni  s-au îndreptat către asociaţiile nr. 16-Centru, nr. 44-Burdujeni, 10-Centru, 34-Burdujeni şi 25-Centru. Iniţial, administrativul local a pus la bătaie 50.000 de lei, prima clasată trebuind să se aleagă cu 20.000 de lei, cea de doua cu 15.000 de lei, a treia cu 10.000 de lei, iar cea de a patra cu o menţiune de 5000 de lei.