22 martie 2012


Ultima zi din martie,
Suceava, în beznă timp de o oră
·        Proiectul „Ora pământului” îşi propune reducerea consumului de energie electrică şi diminuarea poluării
Primăria municipiului Suceava este partener în seria de manifestări derulate sub genericul „Ora pământului”. Astfel, pe 31 martie, între 20.30 şi 21.30, luminile din Primăria Suceava vor fi stinse, heblul urmând a fi tras şi la întregul sistem de iluminat public de pe raza reşedinţei de judeţ. Primarul Ion Lungu a spus că recomandă şi instituţiilor publice să procedeze în mod similar, locuitorii urbei fiind rugaţi să renunţe, pe durata a numai 60, la iluminatul artificial. „Pe data de 31 martie, între orele 20.30 şi 21.30vom stinge iluminatul public din oraş, cât şi pe cel de la sediul Primăriei. Vom insista şi pe lângă alte instituţii publice, iar cetăţenii sunt rugaţi să facă la fel, dacă vor dă participe la acest proiect de reducerea a consumului de energie electrică şi diminuare a poluării”, subliniază şeful  executivului local, Ion Lungu.           
La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit sa antreneze 1,3 miliarde de participanţi din 128 de ţări.
În acest an, pe 31 Martie, între orele 20.30-21.30, odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării, recomandată este şi deconectarea echipamentelor electrice şi electronice aflate în stand-by